Overslaan en naar de inhoud gaan

Start nieuwe fase heraanleg doortocht (N70) Zeveneken vanaf 28 september

Start nieuwe fase heraanleg doortocht (N70) Zeveneken vanaf 28 september

Midden september startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken in de Sint-Elooistraat in Zeveneken. Dit in het kader van de heraanleg van de N70. Vanaf maandag 28 september start de eerste fase van de werken op Zeveneken-Dorp (N70) van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat. Hierbij is de N70 volledig onderbroken. Het lokaal verkeer en de fietsers worden omgeleid via de Beerveldsebaan (N449), Bastelare/Nieuwpoortstraat en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Koningin Fabiolalaan (N47), E17 en Beerveldsebaan. 

Start eerste fase op maandag 28 september 
De aannemer werkt van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat. Om de aanleg van de nieuwe riolering op een goede en veilige manier uit te voeren, wordt er over de hele breedte van de weg gewerkt. Hierbij is de N70 volledig onderbroken. Einde van deze fase is voorzien in het voorjaar van 2021. 

Hoe rijdt het verkeer?
Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare/Nieuwpoortstraat en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Koningin Fabiolaan, E17 en Beerveldsebaan.

Ook het busverkeer wordt omgeleid. De gemeente Lochristi voorziet een extra busverbinding tussen Zeveneken en Lochristi. 

Veiligere en aangenamere dorpskern
Samen met Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi zorgt AWV voor een veiligere en aangenamere dorpskern met meer groen en comfortabele fiets- en voetpaden.

Meer informatie over de werken op www.wegenenverkeer.be/zeveneken

HERAANLEG FASE 1 ZEVENEKEN-DORP (N70) START OP 28 SEPTEMBER