Overslaan en naar de inhoud gaan

Start heraanleg doortocht (N70) Zeveneken midden september

Start heraanleg doortocht (N70) Zeveneken midden september

Op maandag 14 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de grondige heraanleg van de N70 in Zeveneken. Samen met Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi zorgt AWV voor een veiligere en aangenamere dorpskern met meer groen en comfortabele fiets- en voetpaden. De werken worden in vier fases aangepakt. Vanaf 28 september gaat de N70 volledig dicht en moet het verkeer omrijden. Bij een vlot verloop eindigen de werken in het voorjaar van 2022. 

Wat houden de werken in? 
De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel in Lochristi tot een stuk voor de Doorgangstraat in Lokeren. De dorpskern aan de zeven eiken krijgt een nieuw aangelegd dorpsplein, extra parkeerstroken, een ‘zoen en vroem’-zone waar ouders hun kinderen van en naar school kunnen brengen (tussen de kerk en de Drongenstraat), ruimte voor veilige fiets-en voetpaden, comfortabele busperrons en meer groen.

De bebouwde kom wordt duidelijker afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een verhoogd middeneiland aan de kant van Lokeren. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt.
 
De weg zal over de volledige breedte aangepakt worden, zodat Aquafin tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel kan aanleggen. Afvalwater van bijna 2000 inwoners van Zeveneken, dat vandaag nog ongezuiverd in de natuur terechtkomt, wordt zo op de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren aangesloten.

Timing & impact 
De werken worden aangepakt in 4 fases. In de eerste fase, van september 2020 tot het voorjaar 2021, werkt de aannemer van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat. Om de aanleg van de nieuwe riolering op een goede en veilige manier uit te voeren, wordt er over de hele breedte van de weg gewerkt. 
 
In een tweede fase wordt er gewerkt van net voorbij het kruispunt met de Sint-Elooistraat tot net na het kruispunt met de Drongenstraat. Deze werken worden volgend jaar uitgevoerd.

Daarna schuiven de werken in een derde fase verder op richting Lokeren, van net voorbij het kruispunt met de Drongenstraat tot het huisnummer 357 in de Gentse Steenweg. Deze fase start in de zomer van 2021.
 
In een vierde fase wordt de weg aangepakt vanaf het huisnummer 357 op de Gentse Steenweg tot net voor de splitsing van de Gentse Steenweg. Deze werken starten eind 2021.

Verkeerssituatie 
Vanaf maandag 28 september is de N70 volledig onderbroken. Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17.

Ook het busverkeer wordt omgeleid. De gemeente Lochristi voorziet een extra busverbinding tussen Zeveneken en Lochristi. 

Meer informatie over de werken op www.wegenenverkeer.be/zeveneken

HERAANLEG DOORTOCHT ZEVENEKEN (N70) START OP 14 SEPTEMBER