Overslaan en naar de inhoud gaan

Start eerste studies naar nieuw ontwerp N8 Oudenaardsesteenweg in Kortrijk

Start eerste studies naar nieuw ontwerp N8 Oudenaardsesteenweg in Kortrijk

In de week van 21 maart starten het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Kortrijk met enkele studies, om een nieuw ontwerp voor de Oudenaardsesteenweg (N8) uit te tekenen. Er wordt een parkeeronderzoek uitgevoerd en verkeerstellingen gedaan. Aan de hand van deze studies kan een nieuw ontwerp voor een vlottere en veiligere mobiliteit worden uitgetekend.

Onderzoek naar mobiliteitssituatie aan Kortrijk-Oost

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Kortrijk onderzoeken of er een nieuw ontwerp nodig is voor de Oudenaardsesteenweg (N8), om een vlotte en veilige verkeerssituatie te realiseren. De weg wordt onderzocht tussen carpoolparking Kortrijk-Oost en de rotonde met Evolis en de Kortrijkstraat.

 

Herinrichting van gewest- en gemeentewegen

In het onderzoek wordt er gekeken of het ontwerp van de gewest- en gemeentewegen aangepast moet worden voor een vlottere en veiligere verkeerssituatie:

  • Moet de rotonde van Evolis met de Kortrijkstraat (N8) en de Oudenaardsesteenweg (N391) anders ingericht worden?
  • Moet het kruispunt van de Roggelaan met de Morinnestraat en de parallelweg naast de Oudenaardsesteenweg anders ingericht worden?
  • Kunnen de wegen beter ontsloten worden?
  • Kan de rotonde aan carpoolparking Kortrijk-Oost efficiënter ingericht worden?
  • Kan de carpoolparking beter bereikbaar worden?
  • Hoe zorgen we voor nieuwe, veilige fietsverbindingen

Eerste onderzoeken in de week van 21 maart

Om de verkeerssituatie grondig te onderzoeken, worden verschillende studies uitgevoerd. In de week van 21 maart worden er verkeerstellingen uitgevoerd en wordt de parkeersituatie op de carpoolparking onderzocht.

 

Verkeerstellingen langs Oudenaardsesteenweg

De verkeerstellingen worden uitgevoerd op verschillende plaatsen naast de Oudenaardsesteenweg (N8), de Kortrijkstraat (N8), de Roggelaan en de Oudenaardsesteenweg (N391). Op elk van deze locaties wordt het verkeer geregistreerd met camera’s: zowel auto- en vrachtverkeer als fietsers en voetgangers. Daarbij worden kentekens van voertuigen en fietsers en voetgangers onherkenbaar in beeld gebracht. De verkeerstellingen worden op verschillende dagen uitgevoerd en er wordt geteld tijdens de ochtend- en avondspits.

 

Parkeeronderzoek carpoolparking Kortrijk-Oost

Het parkeeronderzoek wordt uitgevoerd aan carpoolparking Kortrijk-Oost. In het onderzoek wordt bijgehouden hoeveel parkeerplaatsen bezet zijn en hoe lang er geparkeerd wordt. Daarbij wordt er gekeken naar het parkeren van fietsen en auto’s. Het parkeeronderzoek wordt uitgevoerd in de week van 21 maart en vindt plaats op drie verschillende dagen. Zo kan het gebruik van de parking over verschillende dagen heen onderzocht worden (inclusief een zaterdag). Daarbij wordt er op 3 tijdstippen per dag geteld.

Ontwerp van nieuwe Oudenaardsesteenweg

Aan de hand van de bevindingen van de verkeerstellingen en het onderzoek kan een nieuw ontwerp voor de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk worden uitgetekend.



Alle info op wegenenverkeer.be/kortrijk.