Overslaan en naar de inhoud gaan

Start asfalteringswerken op de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen

Start asfalteringswerken op de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de asfalteringswerken op de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen op alle locaties waar het gietasfalt tijdens de zomermaand juli werd verwijderd. De werken worden opgesplitst in twee aparte zones. De asfalteringswerken in Vissenaken en Binkom worden aansluitend in drie avonden/nachten uitgevoerd tussen 21 en 24 september. De zones tussen het op-en afrittencomplex Aarschot (Holsbeek) en de rotonde ‘Gouden Kruispunt’ in Tielt-Winge worden in 3 weken overdag uitgevoerd vanaf maandagochtend 28 september t.e.m. vrijdag 16 oktober. Vooral tijdens deze werken overdag verwacht Wegen en Verkeer aanzienlijke verkeershinder, ook al blijft dan de rijrichting naar Tienen tijdens de volledige duur van de werken open voor doorgaand verkeer. Omwonenden krijgen tussen 11 en 15 september een bewonersbrief met alle info in de bus.

Volg de werken online 

Werken ‘s avonds en ‘s nachts vanaf 21 september

  • Zone Vissenaken - werken vanaf 21/9 (20u)  tem 23/9 (6u):

    De afgesloten werfzone over 1,7 km start voor het kruispunt Kumtichstraat en Metselstraat met de Aarschotsesteenweg (N223) tot voor het kruispunt met de Oude Aarschotsebaan/Elzenbosveld.

  • Zone Binkom - werken vanaf 23/9 (20u) tem 24/9 (6u):

    Afgesloten werfzone over  +/- 600m tussen de Helstraat en de Brusselstraat. De kruispunten van de  Tiensesteenweg (N223) met de Boutersemstraat en Helstraat en het kruispunt met de Kerkstraat en de Brusselstraat blijft open voor verkeer.

Bekijk de kaart met werfzone, afgesloten zijstraten en omleiding tijdens de werken in Vissenaken en Binkom.



Werken overdag vanaf 28 september

Wegen en Verkeer werkt in de huidige planning drie weken aansluitend op de Rijksweg vanaf maandag 28 september (6u.) tot en met vrijdag 16 oktober. De Rijksweg wordt in twee fasen telkens over de volledige afstand aangepakt. De aannemer werkt overdag en met een vaste signalisatie die in beide fasen over de looptijd van drie weken altijd in de rijrichting van Tienen open zal zijn voor doorgaand en lokaal verkeer. 

Daarbij blijven over die afstand twee kruispunten open, zodat lokaal verkeer ten westen en ten oosten van de Rijksweg de doorsteek kan blijven maken: 

  • Kruispunt Roeselberg en Kasteeldreef
  • Kruispunt Groenstraat en Terheidse Hoek

Vanuit deze kruispunten kan u ook tijdens de werken de Rijksweg blijven oprijden, maar dan enkel richting Tienen.



Bekijk de kaart met werfzone, afgesloten zijstraten en omleiding tijdens de werken tussen Holsbeek en Tielt-Winge

 

Midden juni herstelde een aannemer door het inwalsen van een fijne steenlaag (begrinding) alle locaties. Na onderzoek door interne experten gaven meetresultaten onvoldoende stroefheid aan van het wegdek en kon de verlaagde snelheid op het wegdek naar 30 en 50 km/u niet zonder ingreep verhoogd worden naar 70 of 90 km/u. Op basis van die gegevens werd dan ook beslist om alle locaties op de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen tijdens de zomermaand juli uit veiligheidsoverweging opnieuw laten fijnfrezen. Op die manier was het wegdek voldoende ruw om verkeer aan een snelheid van 70 of 90 km per uur toe te staan, in afwachting van een definitief herstel dit najaar.



Noot aan de pers: Voor de effectieve start van de werken in beide zones wordt er nog een praktisch persbericht uitgestuurd. De signalisatieplannen liggen bij het uitsturen van dit persbericht ter goedkeuring bij de betrokken gemeenten. Eventuele aanpassingen worden zo snel mogelijk op de webpagina vermeld.