Overslaan en naar de inhoud gaan

Start aanleg pechhavens op E313 tussen Beringen en Ham

Start aanleg pechhavens op E313 tussen Beringen en Ham

Zondagavond 7 mei start de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van vijf pechhavens op de E313 tussen Beringen en Ham, in beide rijrichtingen. Verkeer ondervindt lokaal hinder door een inname van de pechstrook en een snelheidsbeperking. De werken aan de vijf pechhavens zullen samen een maand duren.

Omdat de pechstroken straks worden gebruikt als dynamische spitsstroken, wordt elke ± 500 meter een pechhaven voorzien. De aannemer legt de meeste pechhavens aan in de zone van de werken aan de op- en afrittencomplexen. Vijf pechhavens vallen buiten deze zones en worden in een aparte fase aangelegd.

Minderhinder-maatregelen: inname pechstrook en snelheidsbeperking

De aannemer neemt ter hoogte van de werken de pechstrook in als werfzone. Op de E313 blijven twee rijstroken per rijrichting beschikbaar. Lokaal geldt wel een snelheidsbeperking. De werken nemen een maand in beslag, op voorwaarde van gunstige werf- en weersomstandigheden. 

14 pechhavens tussen Beringen en Ham  

Er komen geen extra rijstroken op de E313 voor de realisatie van de spitsstroken: AWV vormt de bestaande pechstrook om tot nieuwe spitsstroken. Daarom komt er elke ± 500 meter een pechhaven. In totaal gaat het om 14 nieuwe pechhavens tussen Beringen en Ham. Negen ervan vallen binnen de werfzones van de op- en afrittencomplexen, die worden aangepast. De andere vijf gaat de aannemer de komende maand aanleggen ter hoogte van: de Paalse Plas (in beide richtingen), aan de afrit 25 Ham (richting Antwerpen), ter hoogte van de Korkdriesstraat  (richting Lummen) en voor afrit 26 Beringen (richting Lummen).