Overslaan en naar de inhoud gaan

Start aanleg nieuwe carpoolparking vlakbij complex 32 Genk-Oost

Start aanleg nieuwe carpoolparking vlakbij complex 32 Genk-Oost

Vanaf maandag 7 oktober legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe carpoolparking aan langs de Wiemesmeerstraat (N744). Op het terrein van het voormalige containerpark van de stad Genk, bij op- en afrittencomplex 32 Gent-Oost, komt een nieuwe, comfortabele parking met een 50-tal staanplaatsen. AWV zet zich zo in voor gedeeld vervoer en efficiëntere mobiliteit in de regio. De werken duren zo’n 1,5 maand en verlopen zonder grote hinder voor het doorgaand verkeer op de Wiemesmeerstraat.

 

Comfortabel carpoolen

We leggen de nieuwe, goed uitgeruste parking aan om de groeiende vraag en de wens om duurzame verplaatsingen te stimuleren in de regio,” klinkt het. “Er komt ook een overdekte fietsenstalling met plek voor standaard fietsen en voor buitenmaatse fietsen, zoals bakfietsen, ligfietsen en tandems. Er is ruimte voorzien om in de toekomst laadpalen voor elektrische wagens te installeren.”

 

Groene veilige parking

Het groene karakter van de omgeving wordt versterkt door inheemse struiken, bomen en planten. De parking wordt grotendeels aangelegd in grasdallen, zodat het water maximaal in de grond kan sijpelen. Verlichting en een stevige afsluiting rondom de parking zorgen ook ‘s avonds voor veilig en toegankelijk carpoolen. Deze nieuwe carpoolparking vormt tegelijk een oplossing voor wildparkeren langs de Europalaan (N75).

 

Timing en impact

De werken worden grotendeels uitgevoerd op het bestaande terrein van het voormalige containerpark van Genk. Het doorgaand verkeer langs de N744 wordt daardoor niet gestoord. De werken zullen bij goede weers- en werfomstandigheden zo’n 1,5 maand duren.