Overslaan en naar de inhoud gaan

Start aanleg fietspad richting gemeentehuis langs Stationsstraat in As

Start aanleg fietspad richting gemeentehuis langs Stationsstraat in As

Vanaf maandag 6 maart 2023 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het vrijliggend fietspad langs de Stationsstraat (N723) aanleggen in de rijrichting van het gemeentehuis. De werken duren nog zo’n 2 maanden, mits gunstige werf- en weersomstandigheden. 

De werken aan de fietspaden langs de Stationsstraat in As zitten op schema. In de rijrichting van Station As zijn de voorbereidende werken aan het fietspad afgerond. Vanaf maandag 6 maart werkt de aannemer aan het fietspad richting het gemeentehuis. De asfaltering van beide fietspaden en de rijweg volgt aan het einde van de werken. Tijdens die asfaltering zal enkele dagen geen verkeer mogelijk zijn in de Stationsstraat. Tot dan blijft de huidige verkeerssituatie gelden. 

Einde april zouden de fietspaden aan weerskanten en de rijweg klaar zijn. 

Fietspad achter de bomen

De nieuwe fietspaden zullen 2 meter breed zijn en aangelegd in asfalt. Tussen de rijweg en de fietspaden komt een groenstrook ingericht als wadi om regenwater te laten infiltreren. De bestaande bomen blijven behouden en er worden bijkomende bomen geplant om de laan te versterken. Het fietspad zal achter de bomen liggen. We versmallen de rijstroken tot 3 meter en de toplaag van de rijweg wordt vernieuwd. De bushaltes worden ook toegankelijker gemaakt.