Overslaan en naar de inhoud gaan

Stand van zaken fietspadendossier N370 Beernem-Wingene

Stand van zaken fietspadendossier N370 Beernem-Wingene

In de zomer van 2020 werd de omgevingsvergunning goedgekeurd door de Vlaamse Regering voor de tweede fase van het fietspadenproject tussen Beernem en Wingene. Een milieuvereniging vroeg vervolgens de schorsing van die milieuvergunning aan bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. We geven u hierbij een huidige stand van zaken.

In het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen van 4 februari 2021 werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen een eerste voorlopige beoordeling gemaakt van de middelen die door de tegenpartij worden aangevoerd tegen de omgevingsvergunning van 17 juli 2020 voor de tweede fase van het fietspadenproject ‘Beernem-Wingene’ langs de N370.  Zonder inhoudelijk een standpunt in te nemen met betrekking tot de vermeende aanwezigheid van een aantal vleermuissoorten, stelt de Raad vast dat op het eerste zicht sprake is van een procedurele tekortkoming en een motivatiegebrek in het onderzoek dat hierover werd gedaan.
 
De vernietigingsprocedure zal nu worden voortgezet waarbij de procespartijen de kans krijgen hun argumentatie verder uit te werken en waarna de Raad aldus een eindoordeel zal vellen met betrekking tot het al dan niet wettige karakter van de betreffende omgevingsvergunning.
 
De toestand ter plaatse wordt in die tussentijd bevroren in afwachting van de verdere afwikkeling van de vernietigingsprocedure.
 
Uiteraard volgt AWV als vergunninghouder de procedure van nabij op en doet het nodige om het fietspadenproject zo snel als mogelijk (verder) op de rails te krijgen.