Overslaan en naar de inhoud gaan

Spitsstroken: start aanpassingen complex 25a Tessenderlo richting Lummen

Spitsstroken: start aanpassingen complex 25a Tessenderlo richting Lummen

Zaterdagavond 27 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van het op- en afrittencomplex 25a Tessenderlo in de richting van Lummen. De oprit en ook de afslagen richting het tankstation en Beringen-Industrie worden aangepast. De werken zullen ongeveer een maand duren, met enige verkeershinder.

Om de spitsstroken tussen Beringen en Ham te kunnen realiseren, zijn aanpassingen aan de complexen van Tessenderlo en Beringen noodzakelijk. Zaterdagavond 27 mei start AWV met aanpassingen aan complex 25a Tessenderlo richting Lummen. 

Doorsteek naar tankstation verdwijnt 

De grootste wijziging aan complex 25a Tessenderlo is dat straks de aparte doorsteek naar het tankstation verdwijnt. Daarmee komt een einde aan onveilige bewegingen om het tankstation te bereiken. Die ingreep gebeurt pas na het zomers bouwverlof. Nu al worden de oprit en de afslagen naar het tankstation als naar N73 (Beringen-industrie) helemaal vernieuwd. De oprit wordt ook verlengd om veilig aan te sluiten op de spitsstroken die er bij zullen komen, komende vanuit Ham.  

Minder-hinder maatregelen: inname pechstrook en snelheidsbeperking

De op- en afrit blijven open tijdens de werken en het tankstation blijft bereikbaar. Op de E313 geldt lokaal een snelheidsbeperking. Het verkeer richting Beringen-Industrie (N73) rijdt via een tijdelijke doorsteek. De oprit blijft altijd open en het tankstation bereikbaar.  

De werken nemen een maand in beslag, op voorwaarde van gunstige werf- en weersomstandigheden.