Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg vanaf 20 september

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg vanaf 20 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.

Preventieve maatregel

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert regelmatig inspecties uit op al haar bruggen, viaducten en tunnels. Uit een van die inspecties bleek dat een snelheidsverlaging nodig is  om verdere schade aan het viaduct van de A10 in Oudenburg te vermijden. Als het verkeer trager rijdt, krijgen de voegen minder impact te verwerken en loopt de structuur geen extra schade op. Wegen en Verkeer voert inspecties uit om de staat van de verharding en de voegen op te volgen en de verkeersveiligheid te garanderen. 

Snelheidsverlaging over 1 kilometer

De snelheidsverlaging geldt over de volledige lengte van het viaduct en in beide rijrichtingen. Zowel richting Oostende als richting Jabbeke rijden personenwagens voortaan maximaal 90 km/u. De maximumsnelheid voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton wordt verlaagd naar 70 km/u. Op vrijdag 20 september worden de nieuwe snelheidsborden geplaatst. 

Herinrichting viaduct 

De snelheidsverlaging verlengt de levensduur van het viaduct, maar die nadert stilaan haar einde. Het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt daarom op langere termijn een structurele vernieuwing van het viaduct voor. De voegen zullen in de loop van de komende maanden hersteld worden voor het comfort van de weggebruiker. De snelheidsverlaging zal daarna wel nog blijven gelden om verdere structurele schade te beperken.