Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw - update AWV 7 uur

Sneeuw - update AWV 7 uur

Op dit moment blijft het door de lage temperaturen opletten voor rijm- of ijsplekken. Rond de middag komt een sneeuwzone over Vlaanderen, vanaf het westen, tegen de avond zal deze het oosten bereiken. De verwachtingen zijn een sneeuwlaag van enkele centimeter in combinatie met een negatieve wegdektemperatuur. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waren actief afgelopen nacht en blijven ook de hele dag paraat om sneeuw te ruimen en te strooien waar en wanneer nodig.

Bij (winterse) neerslag is gladheidsbestrijding niet evident gezien het preventief gestrooid strooizout kan wegspoelen. Ook is het moeilijk te voorspellen wat de intensiteit van de winterse neerslag is. Dit alles maakt dat de strooidiensten van AWV voor een uitdagende dag staan. 

Waar en wanneer nodig zullen de strooidiensten uitrijden om sneeuw te ruimen en te strooien. Ook de fietspaden worden hierbij meegenomen.

De omstandigheden van het moment bepalen welke actie nodig is. In heel Vlaanderen staan 314 strooiwagens klaar om de gewest- en autosnelwegen te behandelen. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte deze winter 9.300 ton strooizout voor gladheidsbestrijding.