Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Zelzatetunnel richting kust op 13 augustus

Sluiting Zelzatetunnel richting kust op 13 augustus

E34 - ZELZATE

De Zelzatetunnel richting kust wordt morgen, 13 augustus, afgesloten van 21u tot 5u. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dringende herstellingswerken uit waarbij de elektriciteit uitgeschakeld zal zijn. Voor de veiligheid is een afsluiting noodzakelijk. Verkeer richting kust volgt een omleiding via de Zelzatebrug.

Dringende herstellingswerken

Begin juli was het licht in de tunnelkoker richting kust uitgevallen. Een noodreparatie kon het probleem snel, maar tijdelijk oplossen. Nu is een grondige reparatie nodig waarbij de elektriciteit in de tunnel een paar uur uitgeschakeld moet worden. Omdat er dan geen verlichting is, moet de tunnel richting kust afgesloten worden voor het verkeer. 

De sluiting vindt plaats op dinsdag 13 augustus van 21u tot woensdag 14 augustus 5u. Verkeer volgt een omleiding via de Zelzatebrug.

Schade na brand

Op maandagochtend 12 augustus is er brand ontstaan door een losgekomen en gekantelde aanhangwagen. Bij de brand zijn de lichtarmaturen deels gesmolten. Deze worden hersteld tijdens de geplande sluiting op 13 augustus.