Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Annatunnel: schilderwerken op linkeroever starten 21 november

Sint-Annatunnel: schilderwerken op linkeroever starten 21 november

Na het verven van de tunnelkoker in de Sint-Annatunnel, zijn vanaf maandag 21 november de andere zones aan de kant van linkeroever aan de beurt. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start de schilder eerst aan de buitenzijde van het dienstgebouw op linkeroever. Tijdens die schilderwerken blijft de Sint-Annatunnel steeds toegankelijk. Wanneer de plafonds en wanden van de toegangsluifel en de galerijen van de roltrappen op linkeroever een nieuwe laag verf krijgen, worden de roltrappen op linkeroever volledig afgesloten tussen 06.00 uur en 14.00 uur. De schilderwerken binnen zullen naar verwachting een tiental werkdagen duren. De exacte data wanneer de roltrappen niet toegankelijk zijn, worden bekendgemaakt via de app ‘Fietsverbindingen Schelde’ en via affiches in de Sint-Annatunnel. De lift op linkeroever blijft steeds in dienst. Vermoedelijk duren de volledige schilderwerken op linkeroever tot het einde van het jaar.

De schilder- en restauratiewerken in de Sint-Annatunnel gaan vanaf maandag 21 november een tweede fase in. Na de tunnelkoker die al werd voorzien van twee nieuwe verflagen, staan nu de andere zones aan de kant van linkeroever op de planning. De buitenzijde van het dienstgebouw krijgt als eerste een opfrisbeurt. Zowel de dakoversteek van de toegangsluifel en de machinekamer, de poorten van de machinekamer als de grote raampartijen aan de voorgevel krijgen een nieuwe weerbestendige verflaag. Hierdoor krijgt het gebouw haar uitstraling van weleer terug. Ook de machinekamer met de oude hefmotor en de trappenhal er naar toe worden opnieuw in hun oorspronkelijke kleuren geverfd. Om die exacte kleuren te bepalen, hebben twee archeologen de afgelopen weken de oude verflagen blootgelegd.

Roltrappen linkeroever tiental werkdagen afgesloten

Zodra de werken aan de buitenkant klaar zijn of bij slecht weer, starten de werken in het dienstgebouw op linkeroever. Hiervoor wordt een specifieke antibacteriële verf op waterbasis gebruikt, die bestand is tegen de vochtige omgeving. Eerst wordt het plafond van de toegangsluifel tot aan de roltrappen geverfd, daarna de galerijen boven de roltrappen en tot slot alle wanden en plafonds van de hal tussen de roltrappen. Er wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om de lichtlijn en de tegels te reinigen en enkele kleine herstellingen aan de roltrapkoffer te doen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen zijn de roltrappen tijdens deze schilderwerken en herstellingen niet toegankelijk op werkdagen tussen 06.00 uur en 14.00 uur. Deze schilderwerken binnen zullen naar verwachting een tiental werkdagen duren. De exacte data dat de roltrappen op linkeroever worden afgesloten, worden nog gecommuniceerd via affiches in de Sint-Annatunnel en via de app ‘Fietsverbindingen Schelde’. De werken in z’n geheel duren vermoedelijk tot het einde van het jaar.

Vooruitblik renovatie lift op rechteroever

De renovatie van de lift op rechteroever is nog volop bezig. De las- en schilderwerken aan de liftkooi zijn ondertussen afgerond. De komende weken worden de gereviseerde onderdelen van de lift terug gemonteerd. Als alles volgens plan verloopt, wordt de lift begin januari feestelijk in dienst genomen. De exacte datum hiervan volgt zodra bekend. In de maanden nadien worden ook op rechteroever nog schilderwerken uitgevoerd waarbij de roltrappen tijdelijk afgesloten zullen zijn.

Check app fietsverbindingen Schelde

Via de app en website ‘Fietsverbindingen Schelde’ kan iedereen de meest actuele informatie raadplegen over de beschikbaarheid van de Sint-Annatunnel, het Sint-Annaveer en de Kennedyfietstunnel.