Overslaan en naar de inhoud gaan

In september onderhoud brug Leuvense ring aan Keizersberg

In september onderhoud brug Leuvense ring aan Keizersberg

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt vanaf maandag 2 september de waterdichting aan beide kanten van de brug over de Mechelsestraat (N26a) langs de Leuvense buitenring (R23). Door slijtage aan de waterdichting van de brug is het beton van het huidige dubbelrichtingsfietspad aan het laatste stuk van de Lüdenscheidsingel aangetast. Tijdens de 3 weken aan werken volgen fietsers een korte omleiding en worden zowel de afrit op de buitenring als de oprit van de binnenring ingekort.

Verkorte afrit, oprit en lokale fietsomleiding

Als alles vlot verloopt, zijn de werken op vrijdag 20 september klaar. De Leuvense ring blijft open voor verkeer, waardoor de hinder tijdens de werken beperkt blijft. Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de buitenring naar de Nieuwe Mechelsesteenweg wil rijden, moet enkel rekening houden met een verkorte afrit. Fietsers rijden kort om via de Albert Woutersstraat en Oude Rondestraat tot aan de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26). Aan de kant van de binnenring wordt de oprit naar de Lüdenscheidsingel ingekort en is het dan extra uitkijken om veilig in te voegen op de Leuvense ring. Bussen van De Lijn kunnen door de werken lichte vertraging oplopen, reizigers plannen daarom hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Voetgangers ondervinden ten slotte geen hinder en kunnen de werken veilig passeren.

Nieuwe waterdichting en laag beton

Wegen en Verkeer voert een onderhoud uit aan het dubbelrichtingsfietspad op de brug aan de Lüdenscheidsingel over de Mechelsestraat. Er wordt een nieuwe waterdichting aan beide kanten van de brug aangebracht. Het beton op het dubbelrichtingsfietspad aan de buitenring is hier aangetast door slijtage aan de waterdichting van de brug. De betonverharding wordt daarom opgebroken, waarna een nieuwe waterdichting op dit deel van de brug wordt aangelegd. De aannemer legt het fietspad ten slotte volledig opnieuw aan zodat hier opnieuw comfortabel gefietst kan worden. 

Ook onderhoud aan brug Mechelsepoort

Deze zomer zijn veel werken in en rond Leuven in uitvoering. De werken aan het fietspad volgen direct op de onderhoudswerken aan de brug van de Mechelsepoort (N26) over de Leuvense ring die bijna afgerond zijn. Nadat de leuningen van de brug werden opgebroken, worden er zowel een nieuwe basis in beton als nieuwe leuningen geplaatst. Tegelijk wordt het dienstpad voor inspectierondes vernieuwd.

» Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/leuven.