Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde Veldwezelt - werken halfweg: kantwissel

Rotonde Veldwezelt - werken halfweg: kantwissel

De infrastructuurwerken aan de rotonde in Veldwezelt (Lanaken) gaan op maandag 25 mei de tweede fase in. Dan starten de werken aan de zijde van de 2e Carabinierslaan, die afgesloten wordt ter hoogte van de werfzone. Doorgaand verkeer van en naar Maastricht volgt een omleiding. De rotonde aan de zijde Bilzerbaan is klaar voor gebruik, voorlopig met tijdelijke verkeerslichten. Tegen het bouwverlof moet de nieuwe rotonde volledig klaar zijn.

NIEUWE ROTONDE VELDWEZELT HALF KLAAR

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds maart de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Lanaken. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde. 

Richting Maastricht afgesloten 
Op maandag 25 mei 2020 gaat de aannemer van AWV aan de slag aan de tweede helft van de rotonde. De 2e Carabinierslaan van en naar Maastricht wordt aan de werfzone afgesloten voor doorgaand verkeer tot het bouwverlof in juli. Aan de kant van de Bilzerbaan komen er tijdelijke verkeerslichten die het gemotoriseerd verkeer sturen. 
 
Bovenlokaal oost-westverkeer Bilzen-Maastricht volgt nog steeds de omleiding via de gewestwegen. 

Alle info op www.wegenenverkeer.be/lanaken.

NIEUWE ROTONDE VELDWEZELT HALF KLAAR

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.