Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde Koolmijnlaan Beringen half klaar

Rotonde Koolmijnlaan Beringen half klaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt sinds dit voorjaar een rotonde op het kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen. De werken verlopen volgens plan: de rotonde is nu half klaar. Verkeer kan daardoor vanaf maandag 6 september terug links-in en links-uit gebruik maken van de Beverlosesteenweg ter hoogte van de Koolmijnlaan. De werken duren nog tot het najaar. 

Het kruispunt is vandaag een drukke schakel voor het verkeer tussen Beverlo en Beringen-centrum. Een rotonde in de plaats van het lichtengeregelde kruispunt moet de

kruising overzichtelijker maken, de verkeersveiligheid verhogen en de doorstroming verbeteren. Rioolbeheerder Fluvius vernieuwt ondergronds de rioleringen.



Sinds eind april bouwen we aan de rotonde, aan de kant van de Beverlosesteenweg. Nu die kant klaar is, komt de overzijde aan de beurt. De werken zullen tot het najaar 2021 in beslag nemen. 



De Beverlosesteenweg kan opnieuw links-in en links-uit gebruikt worden vanaf 6 september 2021. Je kan dus vanuit Beringen-centrum de Beverlosesteenweg inrijden, en vanaf de Beverlosesteenweg richting Beverlo rijden.



Alle info op www.wegenenverkeer.be/beringen



Minderhinder-maatregelen: éénrichtingsverkeer Beverlo

De verkeersmaatregelen blijven aangehouden tot het einde van de werken. 

  • Verkeer vanuit Beverlo volgt een omleiding richting Beringen-centrum via o.a. de Zuidstraat en de Olmsesteenweg. 
  • Verkeer vanuit Beringen-centrum richting Beverlo kan in één richting voorbij de werfzone blijven rijden. 
  • De Beverlosesteenweg kan links-in en links-uit gebruikt worden vanaf 6 september 2021. Je kan dus vanuit Beringen-centrum de Beverlosesteenweg inrijden, en vanaf de Beverlosesteenweg richting Beverlo rijden. 
  • De Leysestraat blijft tot het einde van de werken afgesloten ter hoogte van de werfzone.
  • Fietsers kunnen afstappen om met de fiets aan de hand langs de werfzone te wandelen. Er kan ook een fietsomleiding rond de werfzone gevolgd worden.

Brug Paal-Tervant buiten gebruik vanaf 6 september

Op maandag 6 september gaat ook de brug van Paal-Tervant (Beverlosesteenweg) buiten gebruik. De brug wordt door De Vlaamse Waterweg nv afgebroken en vervangen door een nieuwe boogbrug. Vanaf dan is de Beverlosesteenweg gedurende negen maanden volledig onderbroken ter hoogte van het Albertkanaal.



Het gedeeltelijk openstellen van de Beverlosesteenweg ter hoogte van de Koolmijnlaan is afgestemd op de afbraak van de brug in Paal-Tervant, en zorgt voor iets meer mogelijkheden voor lokaal verkeer. 



Meer info op www.vlaamsewaterweg.be/brug-paal-tervant.

ROTONDE HALF KLAAR, BEVERLOSESTEENWEG GEDEELTELIJK TOEGANKELIJK VANAF MAANDAG