Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde Kinrooi-centrum twee nachten afgesloten vanaf woensdag

Rotonde Kinrooi-centrum twee nachten afgesloten vanaf woensdag

Het Agentschap Wegen en verkeer vernieuwt momenteel de rotonde van de Weertersteenweg (N762) en de Breeërsteenweg (N73) in het centrum van Kinrooi. Voor betonwerken wordt de rotonde volledig afgesloten tijdens de nachten van woensdag 18 en donderdag 19 augustus. Er gelden omleidingen voor gemotoriseerd verkeer vanuit alle rijrichtingen.

AWV vernieuwt de rotonde in het centrum van Kinrooi met het oog op meer verkeersveiligheid voor fietsers. De rotonde krijgt vrijliggende fietspaden, ruime opstelzones en veilige oversteekplaatsen op de vier armen. De rijweg van de rotonde wordt niet vernieuwd. 

 

De werkzaamheden zijn al sinds begin augustus aan de gang. Dat gebeurde voornamelijk buiten de rijweg, zonder hinder voor het gemotoriseerd verkeer. Voor het uitbreken van de bestaande tussenbermen en het plaatsen van de nieuwe kantstroken moeten we de rotonde echter volledig afsluiten. Zo kan onze aannemer veilig werken en bekomen we kwalitatief het beste resultaat. 

 

Die betonwerken vinden plaatsen in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus, en van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus. De rotonde wordt daarbij volledig afgesloten van 20 uur ’s avonds tot 6 uur de ochtend nadien. 

 

Verkeer rijdt via de omliggende gewestwegen en de omleidingen die tijdens carnaval gebruikt worden:

  • Van Molenbeersel richting Kessenich (en omgekeerd) via Manestraat en Hezerstraat.
  • Van Kessenich richting Bree via Hoverstraat en Sevensstraat.
  • Van Neeroeteren en Maaseik richting Bree en Molenbeersel via de Heinestraat.
  • Van Bree richting Maaseik, Neeroeteren en Kessenich via de Diekserstraat en Basdonkstraat.
  • Van Neeroeteren richting Bree via de Basdonkstraat, Kuilenstraat en Tongeloseweg.

 

Nog tot begin september legt de aannemer de nieuwe fietspaden aan. Zo is de rotonde gebruiksklaar tegen de start van het nieuwe schooljaar. 

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij hevig regenweer zullen we de planning noodgedwongen moeten opschuiven. 

www.wegenenverkeer.be/kinrooi