Overslaan en naar de inhoud gaan

Rooiwerken voor nieuwe fietsbrug Boslaan

Rooiwerken voor nieuwe fietsbrug Boslaan

Vanaf eind deze week worden er rooiwerken uitgevoerd langs de Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem. Ter hoogte van Sparrendal wordt een bredere zone vrijgemaakt voor de realisatie van de nieuwe fietsbrug, die vanaf volgend jaar wordt gebouwd. De rooiwerken nemen zo’n 14 dagen in beslag, zonder hinder voor het verkeer. 

In kader van de realisatie van de fietsbrug over de N75 dienen een aantal bomen gerooid te worden. Dit zowel in de zone ten noorden als ten zuiden van de N75. Vooral ten noorden van de N75 (Sparrendal) wordt een bredere zone vrijgemaakt, die reeds voorzien was in het bosbeheerplan van de stad Dilsen-Stokkem om permanent open te maken.
 
Het gaat om een 700-tal bomen, veelal jong en van niet-inheemse soorten. Voornamelijk Amerikaanse eik, maar ook grove den. Het gekapte hout werd via een openbare verkoop door de stad Dilsen-Stokkem verkocht aan de hoogste bieder.
 
De rooiwerken starten mogelijk deze week al en nemen zo’n 14 dagen in beslag. Er is geen hinder voor het verkeer. 

Groencompensatie voorzien

Bij de aanleg van de nieuwe fietsbrug wordt er uiteraard groencompensatie voorzien. Op een perceel in de omgeving wordt er nieuwe inheemse beplanting aangebracht, conform de afgeleverde omgevingsvergunning. 
 
De bouw van de fietsbrug en het verderop gesitueerde ecoduct starten in de loop van 2023.
 
Het gaat om een projecten met partners Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap voor Natuur en Bos, Departement Omgeving en de stad Dilsen-Stokkem.

Alle info over het project vind je via www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem