Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatiewerken Netebrug E19 in Rumst

Renovatiewerken Netebrug E19 in Rumst

Op maandag 8 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met renovatiewerken aan de bovenbouw van de brug over de Nete op de E19 in Rumst. De werf situeert zich uitsluitend op de middenberm van de E19 en de werken duren vermoedelijk tot eind september. AWV verwacht weinig tot geen hinder voor doorgaand verkeer op de snelweg.

AWV zal vanaf 8 augustus de bovenbouw van de brug over de Nete op de E19 in Rumst renoveren. De Vlaamse Waterweg vernieuwt daar al enige tijd de onderkant van de brug. AWV zal de netebrug grondig renoveren: er worden betonherstellingen uitgevoerd, de brug krijgt een nieuwe waterdichting en nieuwe brugvoegen. Aansluitend wordt een nieuwe verharding in asfalt aangebracht. De werken duren vermoedelijk tot eind september.

Weinig tot geen hinder verwacht

De werken zullen weinig tot geen hinder veroorzaken voor automobilisten. Er vinden geen wegenwerken plaats op de rijbaan van de E19. Doorgaand verkeer in beide richtingen blijft steeds mogelijk. Mogelijks wordt het verkeer wel enigszins belemmerd als werfverkeer moet in- en uitvoegen. Maar dat werfverkeer zal enkel buiten de spitsuren plaatsvinden.

Meer info

De laatste updates over de werken zijn steeds terug te vinden via www.wegenenverkeer/rumst.