Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie viaduct Gentbrugge: hinder op E17 vanaf 19 juni

Renovatie viaduct Gentbrugge: hinder op E17 vanaf 19 juni

Op vrijdag 19 juni legt het Agentschap  Wegen en Verkeer de ribbelstroken aan op de E17 richting Kortrijk. Op zondagavond 21 juni voert de aannemer herstellingswerken uit op het viaduct richting Antwerpen. In het weekend van 27 juni wijzigt de verkeerssituatie onder het viaduct voor het verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) in Gentbrugge. Voor de veiligheid gaat de N9 onder het viaduct volledig dicht voor één weekend. De werken gebeuren telkens tijdens het weekend en ook 's nachts om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Aanleg ribbelstroken op E17: vrijdagavond 19/06 vanaf 21u
Eerder deze week is beslist om ribbelstroken aan te leggen op de E17 richting Kortrijk. Dit gebeurt in de nacht van vrijdag 19 juni op zaterdag 20 juni. De aannemer start om 21u op drie plaatsen op de E17 richting Kortrijk. Dit gaat over een mobiele werf en het verkeer op de E17 richting Kortrijk krijgt één rijstrook. Deze werken zijn klaar op zaterdagochtend.  

Herstellingswerken op viaduct E17: zondagavond 21/06 vanaf 18u
Door het vele zware verkeer op de pechstrook van het viaduct is er schade ontstaan. De aannemer voert er dringende herstellingen uit richting Antwerpen. Deze werken starten op zondagavond 21 juni om 18u. Ook hier rijdt het verkeer op het viaduct richting Antwerpen over één rijstrook in plaats van twee. Het agentschap raadt aan om via E40 tot Merelbeke te rijden en de R4 te nemen tot het complex Destelbergen.

Onder het viaduct: 1 weekend N9 afgesloten
De aannemer werkt in het weekend van 27 juni aan het viaduct boven de Brusselsesteenweg (N9) in Gentbrugge. De N9 gaat dicht in beide richtingen van vrijdag 26 juni om 20u tot en met maandag 29 juni om 6u00.  Het verkeer richting Melle zal omgeleid worden via de E17 en de op- en afrit UZ-Gent. Het verkeer richting Gent rijdt via Braemstraat en de Braemkasteelstraat. Voetgangers en fietsers volgen de omleiding via de H. Pirennelaan.

Alle info over deze werken via www.wegenenverkeer.be/gent.

RENOVATIE E17-VIADUCT GENTBRUGGE