Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie van 4 bruggen op de N60 in Oudenaarde: hinder fase 1 achter de rug

Renovatie van 4 bruggen op de N60 in Oudenaarde: hinder fase 1 achter de rug

OUDENAARDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in april 2023 met de renovatie van vier bruggen op de N60 in Oudenaarde. De eerste fase zal op vrijdag 1 december afgerond worden. De grootste hinder zal dan ook achter de rug zijn. De onderkant van twee bruggen is volledig gerenoveerd. Aan de bovenzijde werd het westelijke wegdek van de vier bruggen ook al aangepakt. In april 2024 worden de werken hervat.

Renovatie vier bruggen
In dit project worden vier bruggen over de N60 in Oudenaarde aangepakt. Het gaat over de bruggen over de Deinzestraat (N495), de Wortegemstraat/Doornikse Heerweg, de Kortrijkstraat en de spoorweg/Huttegem. De bruggen waren in slechte staat en hadden nood aan een grondige renovatie.

Eerste fase afgerond
Om hinder te beperken worden deze werken uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase zal op vrijdag 1 december afgerond zijn. Aan de bovenkant van de vier bruggen is in de rijrichting van Gent een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt aangelegd. Daarnaast is er ook een nieuwe waterdichting aangebracht en zijn er nieuwe brugranden geplaatst. De werken aan de onderkant zijn bij twee bruggen al afgerond. Er zijn betonherstellingen uitgevoerd en er is een beschermende coating aangebracht.

Fase twee start in april 2024
De werken liggen even stil tijdens de winterperiode en worden opnieuw opgestart na de Ronde van Vlaanderen in 2024. Dan wordt aan de bovenkant hetzelfde gedaan voor rijrichting Ronse. De onderkant van de brug over de Kortrijkstraat en de brug over de spoorweg wordt ook nog aangepakt. De werken moeten klaar zijn begin december 2024.

Nog even geduld voor de rijrichting Ronse
Op de rijrichting Ronse zijn in de voorbije maanden veel putten ontstaan. Omdat het niet veilig genoeg is om nu al beide rijstroken open te stellen is er in die rijrichting nog enkele dagen hinder. Om het wegdek te herstellen blijft het verkeer op één rijstrook rijden tot dinsdagavond 5 december. Net op tijd om de Sint veilig pakjes te laten bezorgen.

Meer info over deze werken en de fasering is te vinden op www.wegenenverkeer.be/oudenaarde