Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie van 4 bruggen op de N60 in Oudenaarde: einde werken in zicht

Renovatie van 4 bruggen op de N60 in Oudenaarde: einde werken in zicht

N60 / OUDENAARDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in april 2023 met de renovatie van vier bruggen op de N60 in Oudenaarde. Na bijna twee jaar werken is de hinder binnenkort achter de rug. Tegen ten laatste woensdagavond 23 oktober wordt de N60 terug opengesteld tussen de Minderbroederstraat (N453) en de Deinzestraat (N459). De laatste afwerkingen worden nog uitgevoerd tot eind oktober, maar dat zal enkel beperkte en plaatselijke hinder veroorzaken.

Renovatie vier bruggen

In dit project werden vier bruggen over de N60 in Oudenaarde aangepakt. Het ging over de bruggen over de Deinzestraat (N495), de Wortegemstraat/Doornikse Heerweg, de Kortrijkstraat en de spoorweg/Huttegem. De bruggen waren in slechte staat en hadden nood aan een grondige renovatie.

Sinds april van dit jaar werd gewerkt aan de rijrichting Ronse. Er is een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt aangelegd. Daarnaast is er een nieuwe waterdichting aangebracht en zijn er nieuwe brugranden geplaatst. De onderkant van de brug over de Kortrijkstraat en de brug over de spoorweg werden ook aangepakt.

Werken eerder klaar

Door de kennis die opgedaan is tijdens de eerste fase over de staat van de bruggen en het droge weer van afgelopen weken zullen de werken anderhalve maand eerder afgerond zijn dan gepland. Tegen ten laatste woensdagavond 23 oktober wordt de N60 weer opengesteld tussen de Minderbroederstraat (N453) en de Deinzestraat (N459).

Aan de onderzijde van de bruggen over de spoorweg, de Wortegemstraat en de Deinzestraat worden nog laatste afwerkingen uitgevoerd tot eind oktober. De hinder zal beperkt en plaatselijk zijn.