Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie spoorwegbrug N60 in Nazareth vanaf 12 april

Renovatie spoorwegbrug N60 in Nazareth vanaf 12 april

Op maandag 12 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van de spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth). Zowel de onder- en bovenkant van de brug worden volledig vernieuwd.  Vanaf 12 april worden de onderdoorgangen van de brug aan beide zijden van de spoorweg volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers zullen wel nog door kunnen onder de brug, autoverkeer zal moeten omrijden via de N60. In mei zal het verkeer op de N60 over één rijstrook beschikken in elke richting. De werken starten op 12 april en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

Grondige renovatie spoorwegbrug
De spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth) is aan een grondige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers verder te kunnen garanderen. De onderkant wordt hersteld, de pijlers worden verstevigd en de brug krijgt nieuwe oplegtoestellen. Aan de bovenzijde worden de brugvoegen en de waterdichting vernieuwd en komt er een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt. De brugrenovatie gebeurt in verschillende fasen. Op 12 april beginnen de werken aan de onderzijde, in de loop van de maand mei starten de werken aan de bovenzijde. De werken zijn sterk weersafhankelijk maar als alles volgens planning verloopt duurt de renovatie tot het voorjaar van 2022.

Verkeerssituatie onderkant van de brug vanaf 12 april
Vanaf 12 april start de aannemer aan de onderkant van de brug ter hoogte van de Eikenstraat en Spoorwegstraat. Deze beide straten worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.  Fietsers en voetgangers krijgen een smalle doorgang, het gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N60 tot aan het eerstvolgende lichtengeregelde kruispunt om daar te keren en terug te rijden. Het verkeer op de N60 ondervindt in deze fase geen hinder.

Omleidingsplan: afsluiten Eikenstraat

RENOVATIE SPOORWEGBRUG N60 IN NAZARETH VANAF 12 APRIL

Omleidingsplan: afsluiten Spoorwegstraat

Omleidingsplan: afsluiten Spoorwegstraat

Verkeerssituatie op N60 vanaf mei 2021
Bij de werken aan de bovenkant van de brug, in mei 2021 zal het verkeer op de N60 ter hoogte van de brug over één rijstrook in elke richting beschikken. Eerst wordt gewerkt op de rijstrook richting Gent, aansluitend wordt de andere rijrichting aangepakt.

Meer info over de brugrenovatie en alle omleidingsplannen op www.wegenenverkeer.be/Nazareth