Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie Leonardtunnel: bijkomende hinder voor de Brusselse buitenring op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024

Renovatie Leonardtunnel: bijkomende hinder voor de Brusselse buitenring op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024

Bestuurders die op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van Waterloo komen en de Brusselse buitenring nemen in de rijrichting van Zaventem, zullen extra hinder ondervinden doordat er maar een rijstrook in plaats van twee rijstroken open zal zijn voor het verkeer.

Ruimte nodig voor tent

Het verkeer van de buitenring (richting Zaventem) rijdt momenteel door de tunnelkoker die in de toestand zonder werken gebruikt wordt door het verkeer in de tegenovergestelde richting (richting Waterloo). De rijweg voor de bestuurders die richting Zaventem rijden, zal zaterdag en zondag versmald worden tot één rijstrook. Wegen en Verkeer heeft die ruimte nodig om een grote tent te plaatsen aan een van de tunnelmonden.  

145 meter lang

Nu de herfst begonnen is, zal het kouder worden en zal er meer regen vallen. En verschillende werken zijn erg gevoelig voor de weersomstandigheden en kunnen niet uitgevoerd worden als het regent of te koud is. Om toch zoveel mogelijk te kunnen doorwerken, plaatst Wegen en Verkeer een tent aan de uitgang van de koker van de buitenring (waar momenteel in gewerkt wordt en dus geen verkeer doorrijdt). De tent zal de twee rijstroken van de buitenring overdekken. Ze is 145 meter lang en 2,5 meter hoog.

Verkeer binnenring

Het verkeer van de binnenring (van Zaventem naar Waterloo) zal komend weekend bovengronds omgeleid worden over het Leonardkruispunt - dat is de verkeerssituatie die al sinds begin juli in voege is. Voor dat verkeer zal er met andere woorden niks veranderen ten opzichte van de huidige situatie.

Tweede tent

In november zal nog een tweede tent geplaatst worden, aan de ingang van de tunnel. Nadien moeten de tenten terug afgebroken worden. Ook dan zal er op zaterdag en zondag overdag één rijstrook van de buitenring afgesloten worden.