Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie bruggen in Temse en Kruibeke bijna klaar - twee weken hinder op E17

Renovatie bruggen in Temse en Kruibeke bijna klaar - twee weken hinder op E17

Sinds 9 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de renovatie van twee bruggen over de E17 in Kruibeke en Temse. Deze werken zitten op schema en zijn bijna afgerond. In de laatste fase moet ook de onderkant van de bruggen aangepakt worden en dat zal zorgen voor tijdelijke hinder op de E17. Deze werken starten op vrijdag 15 oktober en duren tot vrijdag 29 oktober. . “Na de afronding van deze werken, hebben we dit jaar 4 bruggen op de E17 vernieuwd. Deze investeringen passen in mijn totaalaanpak van renovatie en modernisering van kunstwerken (bruggen, tunnels en keermuren)) in Vlaanderen. Ook de komende jaren zal blijvend en versterkt ingezet worden op brugrenovaties”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 
 

Einde van de werken

De bruggen van de Veldstraat en de Landmolenstraat over de E17 in Kruibeke en Temse zijn bijna volledig vernieuwd. Eens klaar zal er een nieuwe waterdichting, nieuwe voegen, een nieuwe brugrand en wegdek zijn.  De werken op de bruggen zijn klaar uiterlijk half november. Daarnaast moet nog de onderkant van de bruggen aangepakt worden. Vanaf 15 oktober tot eind oktober zullen we hiermee aan de slag gaan. De brug van de Landmolenstraat gaat begin november open voor verkeer, de brug van de Veldstraat half november. 
 

Twee weken hinder op de E17

De werken onderaan de bruggen zullen uitgevoerd worden vanop de E17 door middel van een mobiele werf, wat betekent dat er enkel hinder zal zijn als er gewerkt wordt. En om de hinder te beperken wordt er enkel gewerkt ‘s nachts. Vanaf 20u wordt er één rijstrook ingenomen, vanaf 22u tot 5u hebben we twee rijstroken nodig. 

Er wordt gestart met de brug in Kruibeke op vrijdag 15 oktober. Daar duren de werken tot donderdag 21 oktober. Vervolgens verplaatst de werf zich  naar Temse waar er gewerkt wordt tussen vrijdag 22 oktober en 29 oktober.  De hinder situeert zich afwisselend richting Gent en richting Antwerpen. In de weekends zijn er geen werkzaamheden en dus geen hinder. 

Deze werken zijn erg weersgevoelig dus deze planning kan nog schuiven.

Actieplan brugrenovaties

Minister Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken aanpakken en investeert tussen 2020 en 2023 volop in renovaties, onderhoud en modernisering. Om de achterstand efficiënt weg te werken werkt minister Peeters met een plan van aanpak 2020-2030: “Veel bruggen in Vlaanderen dateren van de jaren ’60 en ’70 en zijn aan renovatie of vervanging toe. Vorig jaar heeft het agentschap in totaal 10 bruggen in Oost-Vlaanderen grondig aangepakt. Ook dit jaar hebben we er 7 aangepakt: 4 over de E17, het Gentbrugge viaduct in de E17 en 2 grote bruggen over de Schelde (Destelbergen en Dendermonde). Ook de komende jaren blijven we sterk inzetten op brugrenovaties.”