Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug Eethoek over de E17 in Beervelde (Lochristi)

Renovatie brug Eethoek over de E17 in Beervelde (Lochristi)

Op maandag 22 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van de brug Eethoek over de E17 in Beervelde (Lochristi). De bovenkant en de onderkant van brug worden volledig vernieuwd. De werken duren tot de zomer 2021. Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. De renovatie van de brug past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren.

 
Renovatie brug over E17
Op maandag 22 februari begint de aannemer met de volledige sanering van de brug Eethoek over de E17 in Beervelde. Aan de bovenkant van de brug komt er nieuwe asfalt en een nieuwe waterdichting. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen worden vernieuwd. Langs de onderzijde van de brug wordt het beton hersteld en brengt de aannemer een beschermlaag aan. De werken lopen tot en met juni 2021.

Hoe rijdt het verkeer?
Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen om via Cootveld, brug over de E17, de Husseveldstraat, Apostelhuizen en de Zomerstraat. Ook de fietsers volgen deze omleiding in de beide richtingen.

   RENOVATIE BRUG EETHOEK OVER DE E17 IN BEERVELDE (LOCHRISTI)

Impact verkeer E17
Op de E17 zal er voorlopig geen hinder zijn voor het verkeer. Enkel op het einde van de werken, wanneer de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug. Deze werken zullen voornamelijk gebeuren tijdens het weekend en 's avonds. Deze data zullen tijdig gecommuniceerd worden.

Investeren in onderhoud bruggen
Veel bruggen in Vlaanderen zijn oud en aan renovatie of vervanging toe. Vorig jaar heeft het agentschap in totaal 10 bruggen in Oost-Vlaanderen grondig aangepakt. Ook dit jaar staan er verschillende bruggen op de planning, waaronder 4 op de E17. De aannemer start ook in februari met de renovatie van de brug Klapstraat in Nazareth. Later op het jaar vernieuwt het agentschap ook nog de bruggen over de E17 in Temse en Beveren.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/Lochristi