Overslaan en naar de inhoud gaan

Reiniging Limburgse carpoolparkings vrijdagnacht

Reiniging Limburgse carpoolparkings vrijdagnacht

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 20 op 21 en 27 op 28 maart de carpoolparkings in Limburg reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. AWV voert de werken verspreid over 2 nachten uit. Zo blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. In 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties in maart en oktober in totaal bijna 14 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib gehaald.  

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. 

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat de gebruikers van de carpoolparkings goed geïnformeerd zijn.

Tijdens de nacht van vrijdag 20 op 21 maart 2020 reinigt het agentschap de carpoolparkings:

Halen
Hasselt-Zuid
Houthalen
Paal (Beringen)
Tongeren 

Tijdens de nacht van vrijdag 27 op 28 maart 2020 zijn de volgende parkings aan de beurt:

Diepenbeek
Heusden-Zolder
Lummen 
Maasmechelen 

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken
Om de hinder te beperken, zal de aannemer op elke parking één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) doorwerken. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars. 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdens de reinigingswerken gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen. 

 

Map reiniging Limburgse carpoolparkings vrijdagnacht