Overslaan en naar de inhoud gaan

Reiniging Limburgse carpoolparkings aan op- en afritten snelweg

Reiniging Limburgse carpoolparkings aan op- en afritten snelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 7 juni op 8 juni en 14 juni op 15 juni de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt meermaals per jaar een grondige reiniging van alle Limburgse carpoolparkings aan de autosnelwegen. Onkruid, veegvuil, bladeren, enz., worden daarbij vakkundig verwijderd. Een nette parking komt immers het comfort voor de gebruikers ten goede. Tijdens de laatste beurt (11/2023) werd 3,84 ton veegvuil opgeruimd. Uit de afvoerkolken werd 3,5 ton slib gehaald.

Om hinder te beperken wordt ’s nachts gewerkt (20.00u – 06.00u). Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars.

Tijdens de nacht van vrijdag 7 juni op zaterdag 8 juni zijn volgende parkings aan de beurt:

  • Tongeren 
  • Hasselt
  • Halen
  • Paal

Tijdens de nacht van vrijdag 14 juni op zaterdag 15 juni zijn volgende parkings aan de beurt: 

  • Maasmechelen
  • Heusden-Zolder
  • Diepenbeek 
  • Lummen

Medewerking carpoolers zorgt voor propere parkings

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Zo’n wagen kan niet tussen en onder auto’s. Het is daarom belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur.

Elektrisch laden blijft mogelijk op de carpoolparkings zolang de bestuurder bij het voertuig blijft. De laadbeurt kan mogelijk even later starten of vroegtijdig onderbroken worden om de reinigingswerken uit te kunnen voeren. Er wordt maximaal rekening gehouden met de actieradius van het voertuig en de mobiliteit van de bestuurder.

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat gebruikers van carpoolparkings goed geïnformeerd zijn en hun plannen tijdig kunnen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de hinder voor de carpoolers zo beperkt mogelijk blijft en dat de aannemer de reinigingswerken grondig kan uitvoeren.

 

 

Reiniging carpoolparking Hasselt