Overslaan en naar de inhoud gaan

Reiniging Limburgse carpoolparkings aan op- en afritten snelweg

Reiniging Limburgse carpoolparkings aan op- en afritten snelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in het weekend van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, gebeuren de werken verspreid over 2 weekends. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.

Meermaals per jaar wordt een grondige reiniging van alle Limburgse carpoolparkings aan de autosnelwegen uitgevoerd. Onkruid, veegvuil, bladeren, enz., worden daarbij vakkundig verwijderd. Een nette parking komt immers het comfort voor de gebruikers ten goede. Na al die jaren sensibiliseren, blijft sluikstort een hardnekkig maatschappelijk probleem, ook op onze parkings. We blijven inzetten op propere parkings in Vlaanderen en roepen daarom iedereen op om hieraan bij te dragen.

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken

Om de hinder te beperken, zal de aannemer elke parking op één nacht tussen 20.00 uur en 06.00 uur reinigen. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen, carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor pendelaars. 

Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november 2023 zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.

Medewerking carpoolers zorgt voor propere parkings

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Omdat daarmee niet tussen en onder auto’s gereinigd kan worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. 

Elektrisch laden blijft mogelijk op de carpoolparking in Halen, Hasselt, Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen, en Maasmechelen zolang de bestuurder bij het voertuig blijft. De laadbeurt kan mogelijk zo’n 15 minuten later starten of vroegtijdig onderbroken worden om de reinigingswerken uit te kunnen voeren. Er wordt maximaal rekening gehouden met de actieradius van het voertuig en de mobiliteit van de bestuurder.

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat gebruikers van carpoolparkings goed geïnformeerd zijn en hun plannen tijdig kunnen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de hinder voor de carpoolers zo beperkt mogelijk blijft en dat de aannemer de reinigingswerken grondig kan uitvoeren.