Overslaan en naar de inhoud gaan

Reiniging Limburgse carpoolparkings

Reiniging Limburgse carpoolparkings

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 15 op 16 oktober en 22 op 23 oktober 2021 de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt meermaals per jaar een grondige reiniging van alle Limburgse carpoolparkings aan de autosnelwegen. Onkruid, veegvuil, bladeren, enz., worden daarbij vakkundig verwijderd. Een nette parking komt immers het comfort voor de gebruikers ten goede.

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken

Om de hinder te beperken, zal de aannemer elke parking op één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) reinigen. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen, carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars. 

Tijdens de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober 2021 zijn de volgende parkings aan de beurt:

  • Halen
  • Hasselt-Zuid
  • Houthalen
  • Paal (Beringen)

Tijdens de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 oktober 2021 reinigt het agentschap de carpoolparkings:

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen 
  • Maasmechelen 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een tijdelijke alternatieve carpoollocatie op de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen. 

De carpoolparking van Tongeren wordt deze keer niet gereinigd. Dat gebeurt wel opnieuw na het afronden van de bouw van de nieuwe aangrenzende vrachtwagenparking.

Medewerking carpoolers zorgt voor propere parkings

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. 

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat de gebruikers van de carpoolparkings goed geïnformeerd zijn hun plannen tijdig kunnen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de hinder voor de carpoolers zo beperkt mogelijk blijft en dat de aannemer de reinigingswerken grondig kan uitvoeren.