Overslaan en naar de inhoud gaan

R71 X N702 Hasselt - Kruispunt Universiteitslaan met Trichterheideweg en Via Media opnieuw volledig open

R71 X N702 Hasselt - Kruispunt Universiteitslaan met Trichterheideweg en Via Media opnieuw volledig open

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het kruispunt van de Universiteitslaan met de Trichterheideweg en de Via Media in de loop van donderdagavond 20 augustus geleidelijk aan opnieuw volledig openstellen. Alle verkeersbewegingen zullen vanaf dan terug op een vlotte en veilige manier mogelijk zijn op dit kruispunt.

Vlottere doorstroming en verhoogde verkeersveiligheid 

Na de heropening kan men de Universiteitslaan opnieuw met de wagen oversteken vanaf Park H naar de bioscoopsite en omgekeerd. Op de Universiteitslaan zelf kan men in beide richtingen ook weer voorsorteren om linksaf te slaan. Dankzij een conflictvrije verkeerslichtenregeling zal elke verkeersstroom veilig verlopen.

Op de Trichterheideweg kan het verkeer dat vanaf de Universiteitslaan komt voortaan over een langere afstand op twee rijstroken rijden. Door deze aanpassing zal de verkeersafwikkeling voor verkeer vanuit Hasselt naar de Trichterheideweg vlotter verlopen, worden opstoppingen op het kruispunt vermeden en zal de verkeersveiligheid verhogen.

KRUISPUNT UNIVERSITEITSLAAN MET TRICHTERHEIDEWEG EN VIA MEDIA OPNIEUW VOLLEDIG OPEN

Aparte groenfase voor fietsers t.h.v. Via Media

Voor fietsers en voetgangers is het nieuwe kruispunt een grote vooruitgang. Gemotoriseerd verkeer zal op de Via Media bij rood licht namelijk stilstaan voor het fietspad. Zo kan de actieve weggebruiker de Via Media in alle veiligheid oversteken onder een aparte groenfase. 

Op de Universiteitslaan blijft de tijdelijke oversteekplaats voor de fietsers en voetgangers in gebruik tot de tunnel tussen Park H en het Provinciehuis voor hen beschikbaar is. Van de Trichterheideweg naar de Via Media en omgekeerd steek je te voet of met de fiets veilig het kruispunt over aan de zijde van de singel.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters:

“Er werden recent heel wat werken opgestart op de N702 in Hasselt. Niet enkel dit kruispunt en het kruispunt met de Voorstraat werden aangepakt, maar ook het kruispunt met de Kiezelstraat wordt aangepakt én de ondertunneling aan de Grote Ring nadert momenteel de laatste fase. Deze aanpassingen zijn belangrijk met het oog op een betere verkeersveiligheid, maar zorgen ook voor een vlottere doorstroming, dit al met het Spartacusproject in het achterhoofd.”