Overslaan en naar de inhoud gaan

R71 x N702 Hasselt - Boudewijnlaan vanaf vrijdagavond afgesloten

R71 x N702 Hasselt - Boudewijnlaan vanaf vrijdagavond afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet om tegen het einde van de herfstvakantie het nieuwe kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan en Koning Boudewijnlaan in gebruik te nemen door gemotoriseerd verkeer. Ter voorbereiding daarvan wordt de tijdelijke weg tussen de K. Boudewijnlaan en de Grote Ring, langsheen de Japanse Tuin en de P+R Kapermolen, afgesloten vanaf vrijdagavond 16 oktober 2020.

Sinds midden vorig jaar maakt een tijdelijke weg de verbinding tussen de Grote Ring en de K. Boudewijnlaan. De aansluiting van deze tijdelijke weg moet nu wijken zodat we dit deel van de binnenring kunnen heraanleggen en aansluiten op het nieuwe kruispunt. Op vrijdagavond 16 oktober 20u gaat die verbindingsweg dicht voor verkeer. 

Elfde Liniestraat en Maastrichtersteenweg bieden alternatief
Van vrijdagavond 16 oktober tot begin november kan verkeer niet meer rechtstreeks van de Gouverneur Verwilghensingel naar de Koning Boudewijnlaan of omgekeerd. Neem met de wagen zolang een alternatieve route via de Elfde Liniestraat of de Maastrichtersteenweg. In de Voorstraat  wordt opnieuw tijdelijk dubbelrichtingsverkeer ingevoerd. Zo kan je vanaf de Willekensmolenstraat naar de Maastrichtersteenweg rijden.

Bussen van De Lijn zullen omrijden via de Elfde Liniestraat, waardoor de haltes ‘Hasselt Kapermolen’ en ‘Hasselt Rijksadministratief Centrum’ tijdelijk niet worden bediend. 

Extra verkeershinder tijdens de herfstvakantie
In de herfstvakantie, begin november, voorziet het agentschap de omzetting van het verkeer op de nieuwe weginfrastructuur (R71 x N702). De verkeerswissel gebeurt geleidelijk en neemt vijf dagen en nachten in beslag. In die periode wordt de Universiteitslaan op de grote ring aangesloten. Houd rekening met extra hinder in de omgeving. Kies indien mogelijk voor alternatieve reiswegen.

Na deze fasewissel wordt er nog verder gewerkt tot het voorjaar 2021. De tunnels, busbedding en fietspaden worden dan verder afgewerkt rondom het kruispunt. 

Opgelet: deze planning is steeds onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden, en kan dus nog wijzigen. 

R71 x N702 Hasselt - Boudewijnlaan vanaf vrijdagavond afgesloten