Overslaan en naar de inhoud gaan

R71 x N702 Hasselt - afsluiting Trichterheideweg

R71 x N702 Hasselt - afsluiting Trichterheideweg

Bij de vernieuwing van het kruispunt Grote Ring x Universiteitslaan wordt er op alle fronten hard verder gewerkt, ook straks tijdens het bouwverlof. Op vrijdagavond 3 juli begint de vernieuwing van de aansluiting met de Trichterheideweg. Die zal daardoor tot half augustus enkel bereikbaar zijn via de Grote Ring en Sasstraat. Half juli opent de vernieuwde toegang tot de bioscoopsite opnieuw aan de Via Media. Vanaf september is dan ook het kruispunt Kiezelstraat aan vernieuwing toe. De tijdelijke wegenis in de omgeving blijft nog een tijdje in gebruik.

De Trichterheideweg is vanaf vrijdagavond 3 juli onderbroken ter hoogte van de Universiteitslaan. De weginfrastructuur wordt er gedurende anderhalve maand aangepast, zodat die straks mooi aansluit aan het nieuwe kruispunt.  Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Sasstraat. Voor doorgaand verkeer op de Universiteitslaan verandert er niets. 

Vernieuwde aantakking Via Media opent half juli
De vernieuwde toegang naar de bioscoopsite aan de Via Media opent alweer half juli, met rechts-in en rechts-uit bewegingen. Ook de tijdelijke toegang via de Kiezelstraat blijft nog even in gebruik tot midden augustus. Dan zijn immers de aanpassingen aan de Trichterheideweg achter de rug, en kan het vernieuwde kruispunt Universiteislaan x Trichterheideweg x Via Media volledig open voor alle verkeersbewegingen.
De fietsomleidingen blijven nog steeds dezelfde als vandaag. 

TRICHTERHEIDEWEG AFGESLOTEN VANAF VRIJDAGAVOND 3 JULI TOT HALF AUGUSTUS

Verkeerswissel na de zomer
De omzetting van het verkeer van de tijdelijke rijwegen naar de nieuwe weginfrastructuur bovenop de tunnels zal pas ten vroegste na de zomer kunnen. Bepaalde onderdelen van de imposante fiets- en voetgangerstunnel tussen Park H en het Provinciehuis voldoen nog niet aan de strenge kwaliteitseisen. Het agentschap laat pas verkeer over de tunnel toe wanneer dat voor de hele constructie wel het geval is. De aannemer zorgt nu voor de noodzakelijke technische oplossingen. Tot die tijd blijft verkeer rondom de werfzone rijden, waar dit nog steeds heel vlot verloopt.

Aanpassing kruispunt Kiezelstraat vanaf september
Vanaf september werkt het agentschap ook op het kruispunt van de Kiezelstraat met de Universiteitslaan, iets verderop. Er komt een veilige fietsoversteek, de afslagstroken en bypasses worden aangepast, en het kruispunt krijgt slimme verkeerslichten.  Ondertussen vind je op www.wegenenverkeer.be/hasselt alvast de nodige informatie.

Blijf op de hoogte
Voor meer informatie over de werkzaamheden, de fasering en de tijdelijke verkeerssituaties kan je terecht op de www.wegenenverkeer.be/trambustunnelhasselt