Overslaan en naar de inhoud gaan

R71, Hasselt: nachtelijke asfaltwerken op kruispunten Grote Ring

R71, Hasselt: nachtelijke asfaltwerken op kruispunten Grote Ring

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op de Grote Ring van Hasselt (R71) hard aan de veiligheid van enkele kruispunten. Zowel aan de Kroonwinningstraat als aan De Geloesplein x Kliniekstraat naderen de werken hun einde. In de eindfase wordt op beide kruispunten ook  het asfalt van het wegdek vernieuwd. Om de verkeershinder te milderen, worden deze werken tijdens de herfstvakantie en ‘s nachts uitgevoerd. Het doorgaand verkeer op de Grote Ring kan steeds voorbij deze werken blijven rijden in beide richtingen.

Aan beide kruispunten kwamen er nieuwe verkeerslichten en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Voetgangers en fietsers kunnen in de toekomst aan de verkeerslichten steeds conflictvrij oversteken door gebruik te maken van de drukknop.  



De werken verliepen bij beide projecten volgens planning. Na de asfaltwerken  volgen aan beide kruispunten nog de laatste afwerkingen voor de indienstname van de verkeerslichtenRond half november zullen de vernieuwde kruispunten klaar en operationeel zijn. 



Nachtwerk tijdens schoolvakantie mildert de verkeershinder

Doorgaand verkeer op de Grote Ring (R71) zal tijdens de nachtelijke asfaltwerken altijd langs de werfzone kunnen rijden aan verlaagde snelheid. De zijstraten worden echter tijdelijk afgesloten ter hoogte van het kruispunt, maar ze blijven bereikbaar via een lokale omleiding.

 

  • Asfaltwerken R71 x Kroonwinningstraat: 

    Vernieuwing wegdek aansluitingen zijstraten en middenberm
    • nacht van vrijdag 30 oktober op zaterdag 1 november: zijstraat binnenkant ring afgesloten
    • nacht van woensdag 4 op donderdag 5 november: zijstraat buitenkant ring afgesloten
  • Asfaltwerken R71 x De Geloesplein x Kliniekstraat: 

    Nieuw wegdek voor volledig kruispunt
    • 4 opeenvolgende nachten vanaf dinsdagavond 3 november tot zaterdagochtend 7 november
    • nacht van maandag 9 op dinsdag 10 november



Ook de detectielussen voor de verkeerslichten worden tijdens nachtelijke werken in het wegdek geslepen. Dat brengt aanzienlijke geluidshinder met zich mee. 



Opgelet: deze werken zijn erg werf- en weersafhankelijk. De planning kan dus nog schuiven.



Ook gewijzigde verkeerssituatie aan kruispunt Universiteitslaan 

Tijdens de herfstvakantie wijzigt ook de verkeerssituatie op de grote werf aan het Provinciehuis. Tegen het weekend van 7 november zal het verkeer er op het vernieuwde kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan en de Boudewijnlaan rijden. Hou tijdens de eerste week van november nog rekening met extra verkeershinder in de omgeving. Er kan dan niet linksaf gereden worden op dat kruispunt.