Overslaan en naar de inhoud gaan

R71 Hasselt - eerste voorbereidingen kruispunt De Geloesplein Kliniekstraat

R71 Hasselt - eerste voorbereidingen kruispunt De Geloesplein Kliniekstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het kruispunt van de Prins-Bisschopssingel (R71) met het De Geloesplein en de Kliniekstraat in Hasselt. De kruising wordt overzichtelijker en veiliger voor alle weggebruikers. De infrastructuurwerken beginnen ten vroegste na het zomerbouwverlof. Vanaf volgende week starten wel de eerste voorbereidende werken aan de verlichtingspalen, met beperkte verkeershinder.

We voorzien het kruispunt van nieuwe fietspaden en veilige oversteekplaatsen, verlengde voorsorteerstroken en een aangepaste bypass. Ook de aansluiting met de ventwegen langs de Singel wijzigt, voor een veilige ontsluiting van de bedrijvenzone en de ziekenhuisomgeving Kliniekstraat. De verkeerslichten worden bovendien semi-conflictvrij, zodat links afslaand verkeer op de Singel niet meer in conflict komt met doorgaand verkeer uit de tegenrichting.  

Bekijk alle details van het ontwerpplan op www.wegenenverkeer.be/hasselt
Schrijf daar ook in op de digitale nieuwsbrief, met updates over het project.

Verlichtingspalen en tijdelijke masten met kabels door de lucht
Volgende week start een aannemer met de eerste voorbereidingen in de omgeving. De openbare verlichtingspalen worden verplaatst naar de buitenzijde van de rijweg. Ook de tijdelijke verkeerslichten die straks worden gebruikt tijdens de wegenwerken, worden al gedeeltelijk geplaatst. Tijdens deze uitvoering blijft de verkeershinder beperkt. 

Vermoedelijk vanaf begin juli volgen er nog andere nutswerken in de bermen, voor het verplaatsen van leidingen en kabels in de grond. Nadien, vermoedelijk vanaf augustus, kunnen de wegenwerken starten, met een viertal maanden grotere verkeershinder. Dan zullen beide zijstraten van het kruispunt echter steeds bereikbaar blijven, via een lokale omleiding.

Schrijf in op de digitale nieuwsbrief over dit project via www.wegenenverkeer.be/hasselt

Gerichte minderhinder-communicatie naar de omgeving volgt wanneer er meer zicht is op de concrete planningen, mede afhankelijk van COVID-19.