Overslaan en naar de inhoud gaan

R71 Hasselt - deze zomer starten werken kruispunt De Geloesplein Kliniekstraat

R71 Hasselt - deze zomer starten werken kruispunt De Geloesplein Kliniekstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf deze zomer het kruispunt van de Prins-Bisschopssingel (R71) met het De Geloesplein en de Kliniekstraat in Hasselt. De kruising wordt overzichtelijker en veiliger voor alle weggebruikers. De voorbereidende werken in de bermen rond het kruispunt duren nog tot het bouwverlof. Vanaf augustus tot het najaar lopen de infrastructuurwerken, met verkeershinder in de omgeving.

We voorzien het kruispunt van nieuwe fietspaden en veilige oversteekplaatsen, verlengde voorsorteerstroken en een aangepaste bypass. Ook de aansluiting met de ventwegen langs de Singel wijzigt, voor een veilige ontsluiting van de bedrijvenzone en de ziekenhuisomgeving Kliniekstraat. De verkeerslichten worden bovendien semi-conflictvrij, zodat links afslaand verkeer op de Grote Ring niet meer in conflict komt met doorgaand verkeer uit de tegenrichting.  Ook de aansluitingen van de ventwegen worden op enkele plaatsen aangepast, in functie van verkeersveiligheid.

Bekijk hier het ontwerpplan.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: ‘Dit kruispunt staat al sinds 2002 op de lijst van de gevaarlijke punten in Vlaanderen. Eén van mijn prioriteiten in mijn beleid is het wegwerken van deze gevaarlijke punten met oog op een verbetering van de verkeersveiligheid in de omgeving. Ik ben dan ook zeer tevreden dat de veilige fietsoversteken en slimme verkeerslichten hier dit jaar gerealiseerd worden. Dit betekent immers ook een hele verbetering voor de ontsluiting van de ziekenhuissite en het bedrijventerrein Hellebeemden.’

Verkeershinder vanaf augustus tot najaar
Tot half juli vinden er nutswerken plaats in de bermen, voor het verplaatsen van leidingen en kabels in de grond. Nadien, ten vroegste vanaf augustus, kunnen de wegenwerken starten, met een viertal maanden grotere verkeershinder. Op de Grote Ring geldt dan een snelheidsbeperking ter hoogte van de werfzone. Beide zijstraten van het kruispunt zullen echter steeds bereikbaar blijven, via een lokale omleiding.

Corona-proof infosessie op do. 2 juli om 19u
Om alle stakeholders in de omgeving goed te informeren over de uitvoering van de werken organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer een digitale infosessie op donderdag 2 juli 2020 om 19.00u. De deelnemers krijgen eerst een korte presentatie van het project en de minderhinder-maatregelen. Elke deelnemer krijgt aansluitend de kans om vragen te stellen.  
Inschrijven kan tot 30 juni via de link op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/hasselt