Overslaan en naar de inhoud gaan

Proefopstelling op kruispunt Dorpsstraat met Bevrijdingslaan

Proefopstelling op kruispunt Dorpsstraat met Bevrijdingslaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer installeert vanaf maandag 30 mei een proefopstelling op het kruispunt van de Bevrijdingslaan (N723) met de Dorpsstraat (N730). De linksafslagstrook op de Bevrijdingslaan naar de Dorpsstraat wordt afgesloten. Deze tijdelijke opstelling blijft tot en met eind juni en wordt dan geëvalueerd. De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wilt AWV versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Geblokkeerde doorgang 

Tijdens de spits verloopt het verkeer op het kruispunt niet vlot. Voertuigen op de Bevrijdingslaan, die vanuit Genk komen en links willen afslaan naar de Dorpsstraat, blokkeren de doorgang voor voertuigen op de Dorpsstraat die richting de rotonde willen rijden. 

Keren aan de rotonde 

In deze tijdelijke situatie sluit AWV de linksafslagstrook af met rood-witte signalisatieborden. Het verkeer komende van Genk moet via de rotonde keren om daarna de Dorpsstraat rechtsaf in te slaan. Verkeer uit de Dorpsstraat kan wel nog steeds linksaf richting de rotonde.