Overslaan en naar de inhoud gaan

Portieken met signalisatie voor Brusselse ring (R0), avond- en nachtwerken

Portieken met signalisatie voor Brusselse ring (R0), avond- en nachtwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op de avonden en nachten van 14 en 15 september werken uit op de Brusselse ring. In Zaventem verplaatst het agentschap op 14 september een portiek met een informatiebord en in Kraainem komen er twee nieuwe portieken met rijstrooksignalisatie. In Zaventem wordt op 14 september de binnenring volledig afgesloten en zal het verkeer in die rijrichting (Vilvoorde / Groot-Bijgaarden) de hele nacht omgeleid worden (eerst via het op- en afrittencomplex  “Zaventem Henneaulaan” en dan via de parallelweg van de Woluwelaan), in Kraainem zal het verkeer op 15 september op de binnenring (rijrichting Namen / Waterloo) maar een rijstrook kunnen gebruiken in de zone net voor de Vierarmentunnel. Aan de andere kant, op de buitenring, blijven alle rijstroken in gebruik. 

Avond- en nachtwerken
Om het spitsverkeer niet te hinderen, zullen de werken in Zaventem pas om 22u beginnen. Wegen en Verkeer stelt de weg opnieuw volledig open op 15 september voor 5u ‘s ochtends. In Wezembeek-Oppem zal de aannemer op 15 september starten om 21u en de weg opnieuw volledig openstellen op 16 september om 5u ‘s ochtends. 

Omleiding in Zaventem 
In Zaventem zal het verkeer op de binnenring (rijrichting Luik / Namen / Waterloo) omgeleid worden. In een eerste fase zal die omleiding via het op- en afrittencomplex Zaventem-Henneaulaan verlopen, later op de nacht zal het verkeer via de parallelweg van de Woluwelaan kunnen rijden.