Overslaan en naar de inhoud gaan

Planning nutswerken Lombardsijde opgeschoven: start werken Schoolstraat vanaf 6 november

Planning nutswerken Lombardsijde opgeschoven: start werken Schoolstraat vanaf 6 november

Gewijzigde planning

Elia, de Belgische hoogspanningsnetbeheerder, moet ook werken uitvoeren langs de Nieuwpoortlaan, tussen de Baronstraat en het Koning Albert I-monument. Dat zorgt ervoor dat de nutswerken op de Schoolstraat pas later kunnen opstarten dan eerder meegedeeld. Volgens deze gewijzigde planning werkt Elia van 4 september tot en met 27 oktober langs de Nieuwpoortlaan. De nutswerken op de Schoolstraat starten op maandag 6 november, na de herfstvakantie, en duren volgens deze nieuwe planning tot het voorjaar van 2024.

Voorbereidingen van 4 tot 11 september

Van 4 tot 11 september treft Elia voorbereidingen voor haar werken langs de Nieuwpoortlaan. Er is lichte hinder voor het verkeer: er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst op de Lombardsijdelaan, aan huisnummer 124, en op de Nieuwpoortlaan, aan huisnummer 47c. Het verkeer rijdt zo in beide richtingen beurtelings voorbij de werfzone.

Omleiding naar Lombardsijde vanaf 11 september

Op 11 september gaan de werken van Elia volop van start: dan wordt het rijvak richting Nieuwpoort en het dubbelrichtingsfietspad langs de Nieuwpoortlaan ingenomen. Fietsers kunnen wel in beide richtingen veilig voorbij de werfzone fietsen, in een afgebakend vak, afgescheiden van gemotoriseerd verkeer. Verkeer van Lombardsijde naar Nieuwpoort rijdt op het andere beschikbare rijvak; het verkeer van Nieuwpoort naar Lombardsijde volgt een omleiding via de Kustweg (N34) en de Schoolstraat.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/middelkerke.