Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsing tijdelijke brug over A10 in Oostende in nacht van vrijdag 26 maart

Plaatsing tijdelijke brug over A10 in Oostende in nacht van vrijdag 26 maart

In de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart zal de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de A10 in Oostende geplaatst worden. Die nacht is de A10 afgesloten in beide rijrichtingen. Indien alles vlot verloopt zal de tijdelijke brug vlak voor de start van de paasvakantie opengesteld worden. 

Wegens het slechte weer en de bijkomende opmeting, betononderzoek en studie die onverwachts moest gebeuren voor de versterking van de te behouden muren, werd de plaatsing van de tijdelijke brug opgeschoven. Ondertussen ligt de datum vast voor de plaatsing van de tijdelijke brug. Dit zal gebeuren in de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart. Deze tijdelijke brug zal een breedte hebben van 3 meter, zodat fietsers vlot kunnen kruisen. De brug wordt met hijskranen op zijn plaats gezet. Om die werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren zal de A10 op vrijdag 26 maart vanaf 20u volledig afgesloten zijn voor alle verkeer.

Het verkeer moet omrijden:

-      Verkeer naar Oostende:
De A10 wordt afgesloten aan het aansluitingscomplex Oudenburg (afrit 5b Oudenburg) en het verkeer wordt omgeleid via de N9 naar Oostende.
De oprit naar Oostende in Zandvoorde (oprit 5a Zandvoorde) wordt eveneens volledig afgesloten.
Ter hoogte van de verkeerswisselaar A10/E40 in Jabbeke wordt met behulp van een tekstkar aangeduid dat de A10 richting Oostende onderbroken is vanaf het aansluitingscomplex Oudenburg en dat Oostende bereikbaar is via de E40 afrit Gistel.

      -      Verkeer naar Brussel:
De A10 wordt afgesloten aan de Kennedyrotonde (zowel bypass als oprit vanop Kennedyrotonde)  en het verkeer wordt omgeleid via de Kennedyrotonde, de N9, het op- en afrittencomplex Oudenburg.  Ter hoogte van de N33 Elisabethlaan worden signalisatieborden geplaatst om verkeer met bestemming Brussel of Brugge via de N33 Torhoutsesteenweg om te leiden. De oprit 5a Zandvoorde blijft open richting Brussel. 

Na de plaatsing van de brug moeten er vervolgens nog aanpassingswerken gebeuren om die tijdelijke brug mooi te laten aansluiten op de bestaande landhoofden. Die aanpassingswerken zijn voorzien tot en met vrijdag 2 april. Diezelfde namiddag op 2 april zou de tijdelijke brug geopend worden voor voetgangers en fietsers.