Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsing geluidsscherm langs E314 Genk richting Lummen

Plaatsing geluidsscherm langs E314 Genk richting Lummen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Genk gaan in 2024 een geluidsscherm plaatsen langs de E314 vanaf oprit 32 Genk-Oost tot na de brug met de Herenstraat in de richting van Lummen. Over 2,15 km komt een betonnen geluidsscherm tussen 3m en 7m hoog. AWV en de stad Genk organiseren een infosessie voor de bewoners van de ruime omgeving.  

Met het plaatsen van het scherm verminderd de geluidshinder in de achterliggende woonzone. Aan de snelwegzijde bestaat het scherm uit een geluidsabsorberend materiaal om ook reflectie naar de overkant te vermijden. Aan de bewoonde zijde komt een groenwand met klimplanten.

Project in 5 zones  

Over een lengte van 2,15 km varieert de hoogte van het scherm afhankelijk van de locatie tussen 3m en 7m. In sommige delen loopt het geluidsscherm parallel met gemeentewegen. Lokaal hoogt AWV het talud op om een platform te creëren voor het scherm. Daarom is het project opgedeeld in 5 zones tussen oprit 32 Genk-Oost en kilometerpunt 17.6 met elk hun aanpak van de werken.

Werken in 2024 

De start van de werken is voorzien in 2024. De startdatum is onder andere afhankelijk van het ontvangen van de omgevingsvergunning die dit najaar wordt ingediend. Voorafgaand aan de plaatsing, voert AWV eerst de nodige voorbereidende werken zoals in de bermen snoeien en rooien. De grondwerken aan de taluds nemen een groot deel van de uitvoering in beslag.  

Infomoment op 11 oktober  

AWV en het stadsbestuur van Genk organiseren een infomoment om de huidige ontwerpplannen toe te lichten aan alle betrokkenen en geïnteresseerden in de omgeving. Op woensdag 11 oktober om 19u00 kunnen geïnteresseerden terecht in ‘t Kapelleke, Lieve Vrouwstraat 5 in Genk. Inschrijven vooraf is niet nodig.