Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsen van geluidsschermen langs E40: Steenweg op Deinze (N499) in Aalter twee weekends dicht

Plaatsen van geluidsschermen langs E40: Steenweg op Deinze (N499) in Aalter twee weekends dicht

Vanaf vrijdag 4 februari start de aannemer met het plaatsen van de geluidsschermen ter hoogte van de fly-over aan de E40 in Aalter. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren zal de Steenweg op Deinze (N499) twee weekends worden afgesloten en zal het gemotoriseerd verkeer moeten omrijden via de Brouwerijstraat. Voor het verkeer op de E40 richting Brussel wijzigt er niets. Midden april 2022 zullen alle werken klaar zijn.

Geluidsschermen aan fly-over aan E40

Van vrijdag 4 februari 21u tot maandag 7 februari 5u plaatst de aannemer de profielen van de geluidsschermen op de rand van brug (fly-over) aan de E40 in Aalter. Het volgende weekend wordt er verder gewerkt en zal de steenweg opnieuw worden afgesloten van vrijdag 11 februari vanaf 21u tot en met maandag 14 februari 2022 om 5u. Voor de veiligheid zal de Lostraat (N499) ter hoogte van de fly-over, twee weekends worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeerssituatie tijdens de twee weekends

Het verkeer komende vanuit de Steenweg op Deinze en de Tieltsesteenweg met bestemming Lostraat rijdt om via de Knokkebaan (N44), de Brouwerijstraat, de Markt naar de Lostraat. Het verkeer komende vanuit het centrum van Aalter richting de Steenweg op Deinze (N499) rijdt om via de Kouter, de Europalaan, de Knokkebaan (N44), de rotonde Tieltsesteenweg en de rotonde Steenweg op Deinze.
Voor de fietsers is er een beveiligde onderdoorgang voorzien via de Lostraat, waardoor zij geen omleiding moeten volgen. 

Verkeerssituatie op E40 tot april 2022

Het plaatsen van de geluidsschermen langs de E40 zit op schema. Het verkeer op de E40 richting Brussel ter hoogte van de werfzone blijft over twee rijstroken rijden. De werken zullen midden april klaar zijn.

Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/Aalter