Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsen van geluidsschermen langs E40: oprit richting kust afgesloten vanaf 2 november

Plaatsen van geluidsschermen langs E40: oprit richting kust afgesloten vanaf 2 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is sinds begin oktober gestart met het plaatsen van nieuwe geluidsschermen aan het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter. Vanaf vrijdag 2 november gaat de oprit van de Knokkebaan (N44) naar de E40 richting Oostende enkele dagen dicht om langs de oprit schermen te plaatsen. Het verkeer op de E40 richting kust blijft over twee rijstroken rijden tot eind december. De werken moeten afgerond zijn tegen eind maart 2022.

Oprit E40 Aalter dicht van dinsdag 2 november tot en met vrijdag 5 november 

De aannemer is volop bezig met het plaatsen van de schermen langs de E40 kant richting kust. Om dit veilig te kunnen doen, wordt de oprit richting kust in Aalter tijdelijk afgesloten Dit gebeurt van dinsdag 2 november 5u tot en met vrijdag 5 november 22u. Om de hinder te beperken is bewust gekozen om deze ingreep tijdens de herfstvakantie uit te voeren. 

Verkeerssituatie tijdens sluiting oprit

De oprit van de Knokkebaan (N44) naar de E40 richting Oostende is dicht. Het verkeer komende van de Knokkebaan (N44) kan omrijden via de nieuwe aangelegde rotondes en zo via de oprit komende van N37 Tielt de E40 op te rijden.

Het verkeer op de E40 richting Oostende blijft op 2 rijstroken. Alle andere op- en afritten blijven open. Het verkeer op de E40 richting Brussel beschikt nog steeds over alle rijstroken.

Veilige werf

Het agentschap neemt de nodige voorzorgsmaatregelen om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen voor zowel weggebruikers als wegenwerkers. Er wordt aan geleidelijke snelheidsafbouw gedaan tot een snelheidsregime van 50km/u ter hoogte van de werf. Dit wordt gehandhaafd met een tijdelijke trajectcontrole. Om weggebruikers attent te maken op de werken en mogelijke files wordt uitgebreide filestaartbeveiliging voorzien met extra tekstkarren en tijdelijke portieken. 

Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/Aalter