Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsen van geluidsschermen langs E40 klaar

Plaatsen van geluidsschermen langs E40 klaar

Op vrijdag 1 april, met de start van de paasvakantie, rondt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het plaatsen van de nieuwe geluidsschermen ter hoogte van het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter af. Het verkeer op de E40 richting Gent beschikt vanaf dan terug over alle rijstroken. Op de Knokkeweg (N44) werkt de aannemer nog tot en met 8 april, daarna zijn alle werken volledig afgerond. 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Met meer dan 5 km nieuwe schermen willen we de leefbaarheid verhogen in de wijken en huizen dichtbij de E40 en het complex. Met name in de woonwijken Loveld en Beukenpark en eveneens de woningen in de Sportlaan, Papenwal en in de omgeving van Lindestraat moet de geluidswand de hinder voelbaar milderen. Voor de meest nabijgelegen woningen zal dit ongeveer 8 decibel dB(A) verschil maken. De nieuwe geluidsschermen vormen het sluitstuk van de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter.”  

 

5500 meter nieuwe geluidsschermen 
In totaal zullen er 5500 meter aan nieuwe schermen geplaatst zijn. In de richting Oostende langs de E40 zijn er nieuwe schermen geplaatst vanaf de brug aan de Lotenhullestraat tot aan de brug in de Lindestraat, op de fly-over van de afrit en op een eerste deel op de N44 (Knokkebaan). In de richting Brussel gaat het over het stuk vanaf de brug boven de Lostraat (N499) tot aan kilometerpaal 62.7.  De hoogte van de schermen varieert tussen 3,5 en 6,50 meter. Tijdens de werken zijn ook alle langsgrachten naast de snelweg geherprofileerd voor een betere afwatering. 

Verkeersituatie

Situatie langs de E40 vanaf 1 april 2022

Het verkeer op de E40 beschikt terug over alle drie de rijstroken in elke richting. 

Situatie langs de Knokkebaan (N44) vanaf 9 april 2022
Het verkeer langs de Knokkebaan richting Maldegem beschikt over alle rijstroken.