Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke herstelling rijweg Luikersteenweg (N3) in Sint-Truiden

Plaatselijke herstelling rijweg Luikersteenweg (N3) in Sint-Truiden

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt vanaf maandag 23 januari 2023 een betonplaat op de Luikersteenweg, nabij Brustem-Dorp in Sint-Truiden. De plaatselijke herstelling van de rijweg richting Heers zal het rijcomfort voor weggebruikers verhogen. Voor de directe omgeving betekent dit ook minder geluidshinder. Het gaat om een aanpassing die kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken. De werken zullen slechts een 5-tal dagen duren als het weer meezit. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia. 

Nieuwe betonplaat aan middenberm Luikersteenweg richting Heers, dichtbij zijstraat Brustem-Dorp

AWV vernieuwt één van de proefvakken om verzakking tegen te gaan op de Luikersteenweg (N3) in Sint-Truiden, vlak aan de aantakking met Brustem-Dorp. De rijweg nabij de middenberm wordt plaatselijk vernieuwd. 

De huidige asfaltlaag en resterende betonplaat worden verwijderd en de fundering wordt waar nodig verbeterd. Nadien komt er een nieuwe betonplaat tussen de bestaande voegen. Na uitharding van deze materialen kan de rijweg terug in gebruik genomen worden.

De aanpassingen zullen de geluidshinder voor de omgeving verminderen en het rijcomfort op deze locatie verbeteren.

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Heers over middenberm

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk. Gemotoriseerd verkeer komende van Sint-Truiden wordt tijdens de werken over de middenberm geleid. Voor voetgangers en fietsers wordt er geen hinder verwacht.

De werken starten maandag 23 januari 2023 en zullen een 5-tal dagen duren.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.