Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke groeven op Noord-Zuidverbinding in Pelt

Plaatselijke groeven op Noord-Zuidverbinding in Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024 op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Pelt, rijrichting Houthalen. De afwatering van de rijweg ter hoogte van Het Hobos wordt verder aangepakt om de verkeersveiligheid bij natte weersomstandigheden te verbeteren. Over een afstand van 100 meter worden - onder een hoek van 45° - dwarsgroeven in het wegdek gefreesd om de waterafvoer te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden blijft verkeer mogelijk.

Betere afwatering tussen brug Gorten- en Schulenstraat

De plaatselijke, terugkerende watergladheid op de Noord-Zuidverbinding toont aan dat er - na de eerder uitgevoerde werken (eind 2021) - bijkomende maatregelen nodig zijn om de waterafvoer te verbeteren. 

Het gaat om een zone waar de verkanting van de rijbaan wisselt en de afvoer van het water verandert van zijberm naar middenberm. Op dat deel van de N74 is er onvoldoende dwarshelling en kan watergladheid ontstaan. Daar worden nu dwarsgroeven in het wegdek aangebracht die ervoor zorgen dat het water beter en sneller kan aflopen naar beide richtingen, en dat de banden van voertuigen meer grip krijgen op het wegdek. De ingreep kan in het voertuig en de directe omgeving lichte geluidshinder geven.

Minderhinder-maatregelen: verkeer over één rijstrook

De werken worden over 2 dagen gespreid, 1 rijstrook per dag, om de hinder voor het verkeer te beperken. Doorgaand verkeer in de werfzone blijft telkens mogelijk over 1 rijstrook aan een vertraagde snelheid.