Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltwerken op Sint-Truidersteenweg en Tongersesteenweg (N79)

Plaatselijke asfaltwerken op Sint-Truidersteenweg en Tongersesteenweg (N79)

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort op de Sint-Truidersteenweg en de Tongersesteenweg (N79) in Borgloon en Tongeren. Om het comfort en de verkeersveiligheid te verhogen worden herstellingen uitgevoerd. De werken vinden plaats op 9 en 10 april. 

Herstellingen in drie zones

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit in drie zones op de N79. Er wordt plaatselijk een nieuwe asfaltlaag gelegd. Hoewel de werkzaamheden beperkt hinder met zich meebrengen, zijn ze van belang voor de verlenging van de levensduur van de weg. 

Op dinsdag 9 april wordt gewerkt op de Sint-Truidersteenweg (Tongeren) ter hoogte van de kruising met Oude Katzij, bij de fruitboomgaarden. Ook op de Tongersesteenweg (Borgloon), tussen het kruispunt met de Sint-Truidensteenweg en de Grootloonstraat, vinden dan werken plaats. De werken eindigen op woensdag 10 april, dan wordt er gewerkt op de Sint-Truidersteenweg (Borgloon) na de kruising met de Schanzestraat.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer en lokale omleiding

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo wordt telkens een gedeelte van één rijstrook afgesloten. Het verkeer kan om de beurt door dankzij tijdelijke verkeerslichten. Ter hoogte van de werfzones geldt een snelheidsbeperking. Enkel tijdens de werken op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren wordt de inrit van de Oude Katzij afgesloten. Het verkeer moet dan een lokale omleiding volgen. Fietsers kunnen wel nog langs de werken.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.