Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltwerken op de Hamonterweg in Pelt

Plaatselijke asfaltwerken op de Hamonterweg in Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort op de Hamonterweg (N712) in Pelt. Om het comfort en de verkeersveiligheid te verhogen worden herstellingen uitgevoerd. De werken vinden plaats op maandag 8 april 2024

Nieuwe asfaltlaag in vijftal zones

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit in een vijftal zones, gelegen tussen de brug Jachtweg en Heuvelerweg. De herstellingswerken omvatten het vernieuwen van het asfalt en het vullen van de scheuren in het wegdek. Hoewel de werkzaamheden beperkt hinder met zich meebrengen, zijn ze van essentieel belang voor de verlenging van de levensduur van de weg.

Minderhinder-maatregelen: eenrichtingsverkeer en lokale omleiding

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo wordt de Hamonterweg gedeeltelijk afgesloten. Er geldt eenrichtingsverkeer vanaf de kruising met de Heuvelerweg voor verkeer dat uit het noorden komt. Ter hoogte van de werfzones geldt een snelheidsbeperking. Het verkeer dat uit het zuiden komt moet een lokale omleiding volgen. De aansluiting met de Holenweg en de aansluiting op de aftakking van de Boelehoef worden tijdelijk afgesloten. Fietsers kunnen wel nog langs de werken.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.