Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltwerken op Breeërsteenweg in Kinrooi

Plaatselijke asfaltwerken op Breeërsteenweg in Kinrooi

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op maandag 9 oktober 2023 tussen 9 en 15 uur asfaltwerken uit op de Breeërsteenweg in Kinrooi. De herstellingen aan gerafelde asfaltplekken en zones met spoorvorming zijn nodig voor het rijcomfort en de veiligheid. Verkeer richting Kinrooi wordt omgeleid.

Nieuw asfalt tussen Binnenweg en Kloosterstraat

Tussen de Binnenweg en Kloosterstraat wordt op 5 verschillende plaatsen een nieuwe asfalttoplaag op het fietspad en de rijbaan geplaatst. De huidige asfaltlaag wordt opgebroken en vervangen. Het gaat om werfzones in beide rijrichtingen. Na de asfaltwerken volgen nieuwe markeringen. 

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Kinrooi omgeleid, vertraagd verkeer richting Bree

Doorgaand verkeer op de Breeërsteenweg richting Bree blijft mogelijk op een versmalde rijstrook aan een vertraagde snelheid. Verkeer richting Kinrooi en fietsers volgen een lokale omleidingsroute. Gemotoriseerde weggebruikers, komende uit de zijstraten die aantakken op de werfzone, kunnen dus enkel richting Bree de Breeërsteenweg oprijden. Busgebruikers raadplegen best vooraf de website van De Lijn voor de aangepaste dienstregeling. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.