Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwingen in Bocholt

Plaatselijke asfaltvernieuwingen in Bocholt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt eind juni plaatselijk het asfalt op de Steenweg op Kleine Brogel (N747) en Lozerheide (N76) in Bocholt. 5 zones krijgen een nieuwe asfalttoplaag. Het vernieuwde wegdek zal bijdragen aan de veiligheid en het rijcomfort van gemotoriseerde weggebruikers. De werkzaamheden op beide gewestwegen duren slechts één dag met lokale omleidingen.

2 zones op Steenweg op Kleine Brogel (N747) vernieuwd op 27 juni

Ter hoogte van de Zavelstraat tot vlak na de Marsestraat/Winterdijkweg wordt zo’n 350 meter asfalt in beide rijrichtingen afgefreesd en vernieuwd. Verderop aan de Kleine Marsestraat, wordt plaatselijk de rijweg inclusief het fietspad opnieuw geasfalteerd. Na de asfalteringswerken worden de gepaste wegmarkeringen weer aangebracht. 

3 zones op Lozerheide (N76) vernieuwd op 30 juni

Twee zones, richting Bocholt en één richting Hamont-Achel, krijgen een nieuwe asfalttoplaag met belijning. De werfzone, gespreid over een afstand van zo’n halve kilometer, situeert zich vlak na de bocht van de gewestweg richting het kruispunt met de N76/N747 Lozerstraat. 

Minderhinder-maatregelen: werfzones afgesloten, lokale omleidingen

Tijdens de werkzaamheden, tussen 6 en 18 uur, gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers kunnen enkel de werfzone aan de Kleine Marsestraat niet betreden en volgen een lokale omleiding. 

De steenweg op Kleine Brogel wordt vanaf de werfzone aan de Zavelstraat tot vlak na de Kleine Marsestraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer volgt in beide richtingen een omleidingsroute tussen Kaulille en Kleine Brogel, over de Lillerbaan/Kaulillerweg, Peerderbaan (N748) naar de Frank De Winne rotonde en Vliegveldlaan. Het wordt aangeraden om gemotoriseerde voertuigen buiten de werfzone te parkeren.

Aan Lozerheide wordt de werfzone ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer volgt in beide richtingen een omleidingsroute via Kaulille; langs de Fabriekstraat, Kettingbrugweg, Salvatorstraat en Stationsstraat.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij slechte weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.